Преди 70 години на бял свят излиза една нетрадиционна за

...
Преди 70 години на бял свят излиза една нетрадиционна за
Коментари Харесай

Легендарният Хипи ван стана на 70 г.

Преди 70 години на бял свят излиза една нетрадиционна за времето си кола. Само 5 години след разгрома на Германия във Втората международна война, немската промишленост съумява да създаде автомобил, който ще се продава в милиони бройки и ще се трансформира в знак на мира. Това е " хипарският " Volkswagen Type 2. Какво знаем за него?

Предистория

Идеята за основаването на сходен микробус се ражда през 1946 година в главата на съобразителен холандец, внасящ паметния " Бръмбър " на VW в своята страна. Бернардус Пон счита, че на същото шаси е допустимо да се построи относително стилен ван, като позицията на водача ще бъде изнесена оптимално напред, близка до пътя и висока. Така по едно и също време би се икономисало място, само че и лидерът би виждал повече от пътя. Транспортирането на артикули и хора би станало по-лесно и налично.

Вижте по какъв начин наподобява микробусът на Volkswagen, станал прочут като " хипи ван " >> >> >>

Немците харесват концепцията и я доразвиват. Хвърлени са старания в подобряването на аеродинамиката, а инженерите на VW усъвършенстват оптимално структурата. Двигателят е взет непосредствено от паметния " Бръмбар ", а трансмисията - от военния Kübelwagen. Производството започва в самия завършек на 1949 година. Първите бройки на модела, наименуван Type 2, идват в дилърските центрове на VW напролет на 1950 година.

Клиентите харесват икономичния и наличен ван и скоро той се трансформира в шлагер в Европа и Америка.

 Хипи ванът на VW елементарно се трансформира в
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР