Преди 50 години Ник и Боби Ирколайн са просто една

...
Преди 50 години Ник и Боби Ирколайн са просто една
Коментари Харесай

Заедно под одеалото на "Уудсток" - 50 години по-късно

Преди 50 години Ник и Боби Ирколайн са просто една от многото млади двойки, който къмпингуват край " Уудсток ".

Когато обаче един фотограф ги улавя в кадър в онази ранна неделна заран, до момента в който се прегръщат увити в одеалото, те несъзнателно се трансформират в част от историята на поп културата, завършвайки върху корицата на албума от " Уудсток ".

Ник и Боби към момента са дружно и живеят покрай фермата в Бетъл Уудс, в планините край Ню Йорк, където тридневният фестивал се организира в дните сред 15 и 18 август през 1969 година. Днес на същото място стартира " Уудсток 50 ", чиято съществена цел е да означи паметната годишнина и да се опита да върне тръпката от тези времена.

 Заедно под одеалото на
© Reuters

Двойката, която в този момент е на по 70 години, споделя, че не си спомня правенето на фотографията, нито какво тъкмо се е случвало към тях в оня ден, когато са заобиколени от голям брой други непознати, увити в одеала в онази заран на калния скат.

" Просто ставане заран, изправяне, прегръщане на приятелката ми ", напомня си Ник Ирколайн и добавя: " Дори почтено казано не си припомням правенето на фотографията. "

Боби, която на фрагмента носи огромни слънчеви очила, споделя, че съвсем не си спомня този миг. Когато обаче в този момент гледа фотографията, открива, че тя я кара да усеща " успокоение ".

Пред " Ройтерс " тя споделя, че съпоставя чувството като с пробуждането на птиците. " Просто се разсънваме и се оглеждаме за хубава чаша кафе, каквато нямаше. "

Фотогалерия: Три дни мир и музика - Уудсток преди 50 години >

Ник и Боби в действителност стартират да се срещат към три месеца преди фестивала и вземат решение непринудено да отидат, откакто чуват за него по радиотo, до момента в който Ник се грижи за бар в Мидълтаун, Ню Йорк, на към 56 км. от Бетъл.

Боби си напомня още по какъв начин водата е била мръсна, а храната - разпродадена още в петък вечер, до момента в който врeмето също било извънредно. " Около 450 хиляди души се събраха тук и нямаше нито един случай, обвързван с принуждение. Това си е удивително. Светът се нуждае от повече " Уудсток ", споделя тя.

 Боби и Ник се прегръщат под одеалото на
© Burk Uzzle

Боби и Ник се прегръщат под одеалото на " Уудсток " през 1969 година

И двамата не подозират нищо за фотографията, до момента в който не им се случва да чуят тройния албум, записан на " Уудсток " с другари. Едва тогава схващат, че са на корицата.

" Не можехме да повярваме. Просто клатехме глави. По това време към този момент бяхме дружно от към година. ", споделя Ник.

Двамата се женят през август 1971 година и имат дружно две деца. Боби работи като учебна сестра, а Ник е занаятчия на килими преди да се пенсионират.



Сега и двамата са гидове доброволци в музея Бетъл Уудс, част от " Бетъл Уудс Сентър ", който има фестивалната територия на към 160 км. от Ню Йорк Сити.
Директорът на музея Уейд Лорънс споделя, че фотографията на двойката, която е правена от Бърк Ъзъл, улава духа на фестивала.

" Тя символизира любовта и взаимността на фестивала... Наистина сме късметлии, че Ник и Боби не престават да са в близост, с цел да споделят историята си с нас ", добавя Лорънс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР