Преди 250 милиона години са живели необичайни Гаряинии с огромни

...
Преди 250 милиона години са живели необичайни Гаряинии с огромни
Коментари Харесай

Преди 250 мил. год. са живели необичайни Гаряинии с огромни глави

Преди 250 милиона години са живели необикновени Гаряинии с големи глави …Този чудноват “дракон ” е живял на територията на Русия в онази ера, когато динозаврите към момента не са съществували (HiddenTruth.site).Първите остатъци на тези гущери са открити през 50-те години на предишния век, покрай Оренбург. Създанието получава името Гаряинии, в чест на археолога В. Гаряинов.Външно, животното е като съвременен вид на змей или крокодил, с къса зурла, само че главата му е извънредно огромна.Голямата глава имала мощни челюсти, в които имало огромни и остри зъби. Според един от откривателите, тези зъби са били остри като ножове за месо и за няколко мига можели да откъснат огромни части месо от плячката.

 1 - Преди 250 благ. год. са живели необикновени Гаряинии с големи глави
Дължината на Гаряинии била 3-4 метра, от които 60 см са от черепа. Съществото принадлежи към семейство на примитивни полуводни влечуги.
Половин век по-късно, в Башкирия е открит още един от същия тип „ дракони “. Наскоро, английски откриватели деликатно изследват останките на двете животни и разгласяват Доклад за тях в списанието Royal Society Open Science.Четете още: Геолог разбра за какво динозаврите са били толкоз големиСпоред тях, и двете животни на практика не се разграничават един от различен, т.е. съществува единствено един тип Гаряинии.

 2 - Преди 250 благ. год. са живели необикновени Гаряинии с големи глави
На пръв взор, тези „ дракони “ наподобяват доста нелепи, заради несъразмерната голяма глава с останалата част от тялото. В реалност обаче, те са били по-скоро сръчни хищници и тежките им глави били уравновесени от тежкия тил на тялото.

 3 - Преди 250 благ. год. са живели необикновени Гаряинии с големи глави
Гаряиниите имат едни от най-големите глави, по отношение на телесните пропорции, спрямо всички влечуги в предишното и сегашното. И най-голямата глава измежду динозаврите.

 4 - Преди 250 благ. год. са живели необикновени Гаряинии с големи глави
Те са се хранели 70 % с месо. С голямата си уста, това страшилище може да раздира и всмуква огромни части едновременно.Следователно, Гаряиниите са били преобладаващите хищници на своята ера, преди появяването на динозаврите.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР