Преди 18 години зрелищната и кървава драма на Мел Гибсън

...
Преди 18 години зрелищната и кървава драма на Мел Гибсън
Коментари Харесай

Мел Гибсън снима Страстите Христови“ 2

Преди 18 години зрелищната и кървава драма на Мел Гибсън за последните дни на Исус „ Страстите Христови” стана ефектен международен шлагер и от този момент е едно от желаните кино прекарвания по Великден за милиони фенове.

От години се спекулира, че Гибсън желае да прави продължение, а през днешния ден е ясно, че той в действителност работи по втора част на кино лентата, спечелил над 600 милиона $ от продажба на билети през 2004-а.

„ Страстите Христови” приключи с отворената врата на гроба на Христос и кадър на ръката на Исус, с фокус върху дупката в плътта, оставена от гвоздея. Все още няма формален сюжет на плануваното продължение, нито обезпечено финансиране, само че Гибсън даде да се разбере, че подобен филм ще има.

В няколко скорошни изявленията той описа, че във втората част желае да покаже какво е станало с Исус сред гибелта и възкресението му. “Искаме да разкажем по кинематографично привлекателен и просветителски метод историята на Възкресението. Да хвърлим светлина без да сътворяваме нещо необичайно.”

Джим Кавийзъл, който изигра ролята на Христос в оригинала, евентуално ще се завърне за продължението. Преди време той сподели, че е петият вид на сюжета, който са му изпратили алармира за капацитета на бъдещия филм да бъде “шедьовър”. “Това ще бъде най-големият филм в историята”, даде обещание Кавийзъл и дефинира Христос като “най-големият супергерой”.

В “Страстите Христови” основни функции имаха двама българи - Христо Шопов като Пилат Понтийски и Христо Живков като Йоан Богослов. Има късмет Живков да се завърне за продължението, само че на този стадий няма сигурна информация за никой от актьорския състав.

Сценаристът Рандъл Уолъс, който работи с Гибсън и по “Смело сърце”, сподели, че полемиките за метода към втората част не престават. “Двамата с Мел считаме това за връх Еверест на историите. Още дискутираме. Предпочитаме да сме готови и да сме си “написали домашното” преди да се хвърлим в работа на терен”, изясни Уолъс.

Гибсън повдигна малко завесата зад някои от проектите си и даде обещание по едно и също време “диво приключение” и “теологично преживяване” в новия филм. Появиха се спекулации, че Мел възнамерява доста подиуми със “спускане в Ада”. Ето това ще бъде зрелищно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР