Предеседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде начало

...
Предеседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде начало
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: РСМ и Албания отварят преговорите за присъединяване

Предеседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде начало на първата Междуправителствена конференция в Брюксел по отношение на стартирането на договарянията с РСМ и Алабания за участие в Европейски Съюз.

„ Днес РСМ и Албания отварят договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Вашите нации работиха доста, с цел да стигнат до тук – по върховенството на закона, по битката с корупцията, имате свободни медии, имате положително гражданско общество, голям брой промени и осъвременена стопанска система. Европейска комисия ви поддържаше по целия път и ще продължи да го прави “, сподели Фон дер Лайен.

Тя разгласи, че незабавно след Междуправителствената конференция комисията и договарящите екипи от РСМ и Албания ще стартират работа, ще започва скринингът на законодателството на Европейски Съюз – първият стадий от процеса - и двете страни ще могат да се срещнат със законите и правилата на Европейски Съюз. Всичко това ще стане доста бързо.

Вторият значим миг е работата от близко дружно с Европейски Съюз по основни области.

„ Албания ще се включи в Механизма за гражданска отбрана, по който започнахме полемики по-рано, с цел да може Европейски Съюз да оказва помощ в бедствия като трусове и други Със Северна Македония ще преговаряме за Фронтекс, което ще подкрепи РСМ в региона на миграцията. Договорът ще бъде преведен на македонски език, на едно равнище с всички 24 европейски езици “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

„ Третият миг е, че ще има придобивки с напредването на договарянията – по-големи вложения, по-добри търговски връзки, по-близко съдействие в основни области като енергетиката и превоза. Нови работни места, нови благоприятни условия ", сподели още тя, представена от БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР