Предателството може да скъса и най-силните връзки, но що се

...
Предателството може да скъса и най-силните връзки, но що се
Коментари Харесай

Трябва ли да пренебрегваме изневярата, за да спасим връзката си

Предателството може да скъса и най-силните връзки, само че що се отнася до любовта, прошката отваря нови пътища и кара връзките да заздравяват.
Имайки поради този факт, няма по какъв начин да не се запитаме дали би трябвало да подценяваме изневярата, с цел да спасим връзката си?
Прелюбодейството е толкоз остаряло, колкото и бракът.
Прекалено дълго време на мъжете им е било разрешено да изневеряват с малко или никакви последици, подкрепени от биологични и еволюционни теории, които оправдават потребността им да бъдат погрешни.
Но актуалното, по-прогресивно общество стартира да го осъжда заради значимостта на здравите фамилии като негова основа.
Справянето с изневярата не е лесна задача и в доста случаи може да докара до края на връзката. Ако обаче има интерес и от двете страни да я продължат, тогава не е нужно да свършва.
Всичко е в отношението на тези, които вземат участие в нея, а избрани настройки са основата за помиряване.

Възможно ли е да се възстановите от изневярата?
Доверието е в основата на всяка връзка. Изграждането му лишава време и старания, само че може да се счупи за секунди. Нормално е хората да минават през моменти на отказване, потрес, яд, меланхолия, обезсърчение и комплициране, откакто схванат, че са предадени от половинката си. След първите страсти обаче хората нерядко влизат в алтернативата дали да спасят връзката, като подценен изневярата, или въобще я прекратят.
Следните две неща би трябвало да бъдат взети под внимание, с цел да се даде на връзките втори късмет:
1. Любов
2. Разкаяние
И фактът, че обичате колегата си, и той ви обича, прибавя към осъзнаването, че откровено съжалява за обидата, която ви е нанесъл, и вашите връзки са доста значими аргументи за превъзмогване на обстановката.
Ако сте решили да запазите връзката си, следвайте тези препоръки:

Разговаряйте между тях
Комуникацията е ключът към здравословните взаимоотношения. Седнете с колегата си и поговорете. Анализирайте и говорете за това, което се объркало с любовната връзка, с цел да накарате себе си или отсрещния да потърсите различен човек. Не позволявайте на страстите ви да ви управляват.

Прекарвайте време разделно
Почивката от прочувствения ви ангажимент един по отношение на различен може просто да е това, от което се нуждаете, когато обмисляте да спасите връзките си. Прекарването на време надалеч един от различен може да ви помогне да преоцените къде са същинските проблеми във връзката.

Правете промени
Изплакахте сърцето си, изразихте това, което чувствахте, и казахте на прелюбодееца какво мислите за неговото изменничество, само че в този момент е време да се излекувате и да продължите напред. В взаимозависимост от аргументите, заради които вашият сътрудникът ви е изневерил, пробвайте се да извършите измененията, от които се нуждаете.

Потърсете брачна консултация
Ако макар всичките ви опити да приложите на процедура предходните препоръки, към момента не може да преодолеете гнева си, потърсете експерт по фамилна терапия.

Какви са аргументите за изневярата?
Въпреки че всеки случай има характерни променливи, има няколко постоянно срещани аргументи, заради които хората могат да изневеряват на половинките си:
• Сърдечна болежка: Усещането, че любовта е свършила във връзката, тъй като към този момент не усещат половата и сантиментална активност както през първите седмици, месеци или години, може да накара хората да търсят други благоприятни условия.
• Несигурност: Даден субект се усеща по-маловажен от колегата си, а изневярата служи за потвърждаване на цената му на любовния пазар и за повишение на самочувствието му.
• Монотонност: Въпреки че една връзка може да е приемлива като цяло, в един миг една от страните се отегчава от едно и също и желае да опита нещо друго.

Има ли позитивна страна от игнориране на изневярата?
Понякога е мъчно да се разбере, само че изневярата може да има и позитивна страна. Това може да е опция да се опознаете още веднъж и да подновите връзка. Благодарение на хаоса някои двойки намират ново начало и са в положение да водят дълбоки, почтени и отворени диалози, каквито не са водили от десетилетия.
Когато сме на път да загубим някой значим човек, това ни кара да преоценим връзките си с него. Освен това даже двойките, които са били полово апатични, от време на време възпламеняват пламъка след потрес като този. Страхът от загуба ускорява плътското предпочитание.
Нещата могат да имат двойна вероятност: първо, има вреди и изменничество, и второ, има напредък и себеоткриване. Така че е допустимо да се избави връзка след невярност и да тръгне по нов път.
Не забравяйте обаче, че с цел да се възстановите, от значително значение е и двамата души, участващи в една връзка, да се интересуват и да имат предпочитание да я работят върху това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР