Предадено приятелство и сметки за около 90 000 лева е

...
Предадено приятелство и сметки за около 90 000 лева е
Коментари Харесай

Българските Бони и Клайд изтеглиха 90 бона от името на приятели, но сега им се стъжни

Предадено другарство и сметки за към 90 000 лв. е измежду хитовите измами, с които се занимава съдът в последните месеци. Схемаджиите наподобяващи Бони и Клайд са живели сносно през последните четири месеци, излиза наяве от фотоси оповестени в обществените мрежи.

32-годишния Йордан Петков от Нова Загора и 23-годишната му другарка Ралица Козарска от Стара Загора показват висок стандарт на живот и фамилно благополучие след схемата с кражбата на непозната идентичност и тегленето на онлайн заеми от името на техни познати.

На брифинг на Районна прокуратура–Пловдив през вчерашния ден стана ясно, че Йордан е с мярка за неотклонение " задържане под стража ”, а Ралица е освободена под домакински арест. Причината е само малолетното дете, което имат двамата и грижите, които би трябвало да се поставят за него, поради нежната му възраст – 1 година.

В интервала от месец май тази година до месец август  в гр. Пловдив, двамата съучастници са излъгали мъж и жена от Пловдив, като на тяхно име са изтеглили заеми за общо 77 600 лв..

По делото е открито, че Йордан и Ралица, които живеели на брачен начала, имали другарски връзки със семейство от Пловдив. Те се снабдили с данните от персоналните им карти като ги преснимали с мобилните телефони под претекст, че ще изработят фотоколажи за спомен.

С персоналните данни от документите за идентичност на пловдивчаните, двамата измамници кандидатствали онлайн за потребителски банкови заеми. Те авансово създали електронни пощи с имената на техните фамилни другари и им разкрили онлайн нови банкови сметки. При диалози с банковите чиновници се представяли със самоличността на двамата потърпевши. Така по новооткритите банкови сметки били преведени парите от отпуснати общо седем заема, а по-късно Йордан и Ралица ги трансферирали в личните си сметки. 

В горепосочения интервал Йордан получил три отпуснати заема по 20 000 лева или общо 60 000 лева, които изтеглил от името на потърпевшия мъж, а Ралица сумата от 17 600 лева от четири заема, които изтеглила от името на потърпевшата жена. Парите не са възобновени. Те били изхарчени за онлайн залози. Иззето е само едно БМВ на стойност 10 000 лв., за което се допуска, че е закупено с парите от заемите.

Сигналът в полицията е бил подаден откакто потърпевшата жена получила позвъняване по телефона от една от банките, че не си обслужва заема. 

Йордан и Ралица са били арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Пловдив. На 10 октомври 2022 година е било импортирано искане в Районен съд–Пловдив за взимане на мярка за неотклонение по отношение на тях, написа трафикнюз.

В рамките на следствието е открито и трето лице, на името на което са изтеглени още два заема по 5 000 лв. или общо 10 000 лв..

Към сегашния миг са разпитани очевидци, извършена е преписка с девет банкови институции, както и с Българска народна банка, конфискувани са материални доказателства и други

Действията по следствието по случая не престават.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР