Пред сградата, в която се провеждат срещите от евпропредседателството кипи

...
Пред сградата, в която се провеждат срещите от евпропредседателството кипи
Коментари Харесай

Снегът пред НДК се чисти, но този по стълбите на подлезите към него - не

Пред постройката, в която се организират срещите от евпропредседателството кипи интензивно разчистване. Моторни снегорини са изблизали гранитните плочки от падналия през нощта сняг. А групите минават по няколко пъти, тъй като вали непрекъснато. Други групи гребат и зареждат интензивно механичните машинки, с които се разпръсква сол, с цел да не замръзне изчистеното. Но стълбите на подлеза под бул. „ Фритьоф Нансен “ и „ Евлоги и Христо Георгиеви “ откъм НДК остават неизчистени. 
Малцината, осмелили се да преминат оттова, са утъпкали дребна пътечка, която с времето се е трансформирала в ледена шанца. Нито едно ходило не е изчистено. Няма и сложена сол. Това е принудило хората от магазините в подлеза да се провеждат сами да почистят, макар че, по думите им, задължението е на общината.     
Проблемът с това кой да почисти е част от повода за насъбрания сняг, споделиха за " Хоризонт " от Столичната община. От община " Лозенец " обявиха, че почистването на стълбите е отговорност на община " Триадица ". Екипът на " Хоризонт " не откри на посочените от община " Триадица " телефони човек, който да отговори на притежателите на магазините за какво те, а не общината, чистят подлеза. От пресцентъра на Столичната община прецизираха, че поради сигнала на " Хоризонт " Инспекторатът е наредил стълбите да бъдат изчистени. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР