Пред сградата на парламента протестът срещу правителството продължаваше към 13:00

...
Пред сградата на парламента протестът срещу правителството продължаваше към 13:00
Коментари Харесай

ВМРО приключи протеста, не искали да се събират с ДПС

Пред постройката на Народното събрание митингът против държавното управление продължаваше към 13:00 часа, само че протестиращите понижиха

Две от организациите, които се оповестиха за оставка на кабинета на пл. "Народно заседание " напуснаха – това са Вътрешна македонска революционна организация и Национално придвижване "Хан Кубрат ". На площада останаха единствено представителите на съдружие на общините "Толерантност ", което сплотява над 60 общини. Сред протестиращите са кметовете на Кърджали Хасан Азиз и на Белица – Радослав Ревански, който е някогашен народен представител от Движение за права и свободи.

"За тях не е проблем, че са дружно с представители на националистически и патриотични обединения ", изясни Хасан Азис, представен от.

"Ние сме длъжни да се включим в този митинг в името на България, в името на днешния и на утрешния, само че дайте и за вчерашния ден. Не подвеждайте хората. Тук въпросът е и за патриотизма, тук въпросът е и за отговорността към България. "

За Вътрешна македонска революционна организация обаче нещата не стоят по същия метод. Ангел Джамбазки – евродепутат и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация: "Ние не протестираме дружно с никого. Виждаме представители на Движение за права и свободи, по тази причина няма да разреша да се събират и да се поставят под един знаменател двата ни митинга.. С Движение за права и свободи не можем да имаме общи цели. Движение за права и свободи пази непознати ползи – съветски, турски и всевъзможни други, само че не и български. "

Само Скопие разделя Вътрешна македонска революционна организация от ръководещото болшинство, стана ясно от думите на Милен Михов, който беше претендент за президент на Вътрешна македонска революционна организация.

"Това предложение не подхожда на рамковата позиция на държавното управление и Декларацията от 2019 година и то би трябвало да бъде отхвърлено. Ако господин Кирил Петков бе показал малко гръбнак и беше застанал на българските национални ползи по въпроса за Македония, той щеше да получи нашата безапелационна поддръжка. Защото ние не се съмняваме, че той фактически се бори против корупцията и против мафията в България. Нашата позиция обаче е избрана от неговото безгръбначно държание и лакейско държание по отношение на западните сътрудници. "

Очакваме на среща с протестиращите да излязат депутати от Движение за права и свободи отпред с ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР