Пред почти пълната зала Арена София Карлос Насар защити европейската

...
Пред почти пълната зала Арена София Карлос Насар защити европейската
Коментари Харесай

Карлос Насар - шампион след шоу и пред пълна зала

Пред съвсем цялостната зала " Арена София " Карлос Насар отбрани европейската си купа във повдигането на тежести в категория до 89 кг при мъжете с дуел от 391 кг (176 кг + 215 кг).

Втори остана италианецът Антонино Пицолато (170 кг + 210 кг) с дуел от 380 кг, до момента в който с бронза се окичи Марин Робу от Молдова - 378 кг (171 кг + 207 кг).

Много рядко в целия свят има толкоз аудитория и такав атмосфера за повдигане на тежести.

Още в изхвърлянето българската суперзвезда даде поръчка, че ще бъде без конкуренция. Насар направи три сполучливи опита - на 170, 173 и 176 кг, като още вторият му обезпечи купата в придвижването, а с третия сложи международен връх за младежи.

В изтласкването, което е по-силното движение на българина, той започва с сполучлив опит от 208 кг, последван от подобен на 215 кг. Това пречупи волята на италианеца Пицолато. 

Втори в изхвърлянето със 171 кг остана Марин Робу от Молдова. Трети - Антонино Пицолато със 170 кг. Италианецът записа сполучлив опит от 170 кг, само че по-късно на два пъти не съумя да се оправи с тежест от 175 кг. При втория си опит той пусна щангата и седна на подиума. За наслада - не получи травма, а малко по-късно той и щабът му поздравиха Насар.

Арменецът Андраник Карапетян също не съумя да съперничи на българския първенец.

За България това е четвърта купа от домашното европейско състезание след златните медали на Ангел Русев до 55 кг, Габриел Маринов до 61 кг и Божидар Андреев до 73 кг. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР