Пред паметкика на Даме Груев в с. Смилево в Македония

...
Пред паметкика на Даме Груев в с. Смилево в Македония
Коментари Харесай

ВМРО чества в Смилево Илинденското въстание

Пред паметкика на Даме Груев в с. Смилево в Македония Вътрешна македонска революционна организация празнува 115 години от Илинденско-Преображенското въстание с обичайно шествие в памет на героите от Освободителното придвижване.

Събитието беше почетено от заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ Ангел Джамбазки, народните представители от ПГ на Обединени патриоти от квотата на Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ Юлиан Ангелов, Александър Сиди, Борис Вангелов и Калин Поповски, младежката организация на партията и симпатизанти от цяла България.

На церемонията Джамбазки изнесе пламенна тирада, в която акцентира значимото значение на добросъседските връзки сред братските нации. Той акцентира, че такива значими исторически събития трябра да бъдат празнувани със взаимни тържества и напомни общото историческо минало, което имаме с братята ни от Македония.

Отбелязваме експлоадирането на Илинденско-Преображенско-Кръстовденското ръстание. Защо го споделям, тъй като историческата истна е една. Това е едно въстание, което преобразява историята на българската нация, то демонстрира единството на идеята на един недоволен свободен народ, който желае да живее по личните си правиля. Свобода, национално единение и единство. То обединявя нас свободните българи, българите от Македония и от Тракия. Тази битка продължава не тъй като народите ни не са обединени, а тъй като продължава геополитическата операция на историческата истина. Ние признахме конституционното име на Македония и не одобряваме някой различен пренебрежително да диктува по какъв начин да се споделя Македония, изключително тези от север, сподели Ангел Джамбазки.

Депутатът Борис Вангелов се обърна към хората прочувствено. Ще ми се да имам вяра, че през днешния ден героите от Илинден седят от дясно на Отца и с молитва се радват на нашето събиране през днешния ден, съобщи Вангелов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР