Пред очите на трите власти - премиер, президент и Народното

...
Пред очите на трите власти - премиер, президент и Народното
Коментари Харесай

Манолова: След побоищата снощи Борисов вече не е легитимният премиер за хората

Пред очите на трите управляващи - министър председател, президент и Народното събрание - нощес беше сподавен със мощ един обективен цивилен митинг, на който бяха обгазявани, бити, задържани, хвърляни като животни един върху различен протестиращи в това число дами и девойки. Бяха гонени, бити, събаряни, обгазявани и задържани хора от околните градинки и улици. Нищо няма да измие позора на насилието на Борисов и на институциите от площад " Независимост " върху спокойно протестиращите жители.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова пред медии от " Триъгълника на властта " по отношение на полицейското принуждение над протестиращите нощес.

Въпреки националното неодобрение, Борисов си внесе плана за негова Конституция с над 120 гласа и това взриви мирния митинг. Той е отговорен за снощните безредици. Негови са напътствията органите на реда да не предотвратят провокациите, сподели Манолова.

Пароструйките, които сега мият вратите на Партийния дом, няма да измият срама от насилието. Насилието беше позорът на един деспот. Един водач на народа си, един министър председател, не постъпва по този метод - да насъсква органите на реда против мирни жители, които стачкуват за гражданските си права, а в това време провокаторите да останат безнаказани, добави тя.

По думите й провокациите бяха употребявани за оправдание от Министерство на вътрешните работи, което е на " ръчно ръководство " от самия министър председател, с цел да се малтретира митингът.

Голяма част от задържаните не са от провокаторите. С сътрудниците защитавахме про боно доста от арестуваните по столичните районни ръководства на Министерство на вътрешните работи цяла нощ. Има хора, които не са били на митинга, а просто са били на улицата и са арестувани, бити. Получили са лекарска помощ и медицински експертизи, а на огромна част от тях им е занимателен съзнателно достъпът до юрист, сподели тя.

Борисов си мисли, че ни е победил и че митингът е приключил. Борисов, не си ни победил! Няма по какъв начин да победиш народа си. Ти си приключен като политик, като министър-председател. От нощес ти не си морално законният министър председател!, безапелационна бе Манолова.

Попитана за измененията в Изборния кодекс, които през днешния ден са в дневния ред на Народното събрание, Манолова съобщи, че измененията са закононарушение против изборите. Ако не държавна измяна, тези промени в Изборния кодекс са измяна към българския народ. С тези промени няма да има почтени избори. Ще бъдат върнати хартиените бюлетини, с цел да могат да се дописват и преправят протоколи. След това няма да обезпечат машини. Второто рисково е изборният ден да стане 48 часа и през нощта ГЕРБ да си навакса изчезналите гласове с оживели мъртви души, с депутати " торбалани " с черни чували, добави Манолова.

Това е надменно предложение, както е надменно импортираното през вчерашния ден предложение за план на Конституция със 127 подписа, част от които са изпазарувани, сподели още тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР