Пред Народния театър за трета поредна година беше открита изложбата

...
Пред Народния театър за трета поредна година беше открита изложбата
Коментари Харесай

Изложба Моите будители се проведе за трета поредна година в София

Пред Народния спектакъл за трета поредна година беше открита изложбата " Моите будители ". Темата на експозицията тази година са достиженията на ученическите олимпийски тимове по естествени науки и техните ръководители.

Красиви фотографии, отдадени на триумфите на българските олимпийци по естествени науки, красят градската градина в столицата. Изложбата се откри през днешния ден и е част от годишна благотворителна самодейност по случай Деня на националните будители. От три години ревюто осъществя планове в региона на образованието и културата. Във фокуса на прожекторите тази година са актуалните будители от сферата на науката и ръководителите им. Автор на фотографиите е Костадин Кръстев - Коко.



" Смятам, че е доста хубаво, че по този метод хората схващат за нашите триумфи, а освен нашия тим по химия. Хубаво е възприятието, че мога да дам образец на хора, които желаят да се занимават с някакви надпревари или с някакъв съответен предмет и им е забавно. Много е добре, че можем да им покажем по този метод, че те в действителност имат в какво да се развиват и могат да преследват задачите си ", сподели Явор Христов, сребърен олимпиец.



" Наистина вълнението да видиш наш играч, наред с тези на огромни страни, с националния байрак на олимпийската сцена е голямо неспокойствие ", показа проф. Пенка Василева, началник на националния тим по химия.



От началото на годината нашите тимове са спечелили 71 медала от интернационалните олимпиади, европейски и балкански шампионати по естествени науки. Това са триумфи, които олимпийците реализират с поддръжката и менторството на техните ръководители. Изложбата ще бъде пред Народния спектакъл до 12 ноември, а по-късно ще има и други местоположения.

Репортер: Ния Прелджич
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР