Пред македонското посолство в София хора оставят цветя в памет

...
Пред македонското посолство в София хора оставят цветя в памет
Коментари Харесай

Цветя и плюшени играчки пред посолството на РС Македония в София

Пред македонското посолство в София хора оставят цветя в памет на починалите македонски жители в на автомагистрала " Струма ", при която починаха минимум 45 индивида.

Млади дами, полагащи цветя, споделят пред Македонската осведомителна организация (МИА), че го вършат в символ на състрадание към тъгата на фамилиите на починалите в злополуката Македонската осведомителна организация (МИА), оповестява БГНЕС.

Междувременно " Продължаваме промяната " (ПП), ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " ИТН " (ИТН) и други обединения изрекоха съболезнования на околните на починалите.

Организираните от Политическа партия договаряния за сформиране на държавно управление стартират с минута безмълвие.

" Тази неописуема човешка покруса не трябва да бъде политизирана, само че сигурно би трябвало да бъде разследвана и резултатите от това следствие да бъдат обществено оповестени във допустимо най-кратък период. Длъжни сме освен да разберем аргументите за случилото се, само че и да създадем всичко по силите ни сходни нещастия в никакъв случай повече да не се случват ", показват от " Продължаваме промяната ".

Формацията акцентира, че обезпечаването на пътната сигурност и опазването на човешкия живот ще бъдат същински приоритет на идващото ръководство.

" Черни 24 часа за България! 9 души починаха при пожар в село Рояк. 45 жители на Северна Македония изгубиха живота си в горящ рейс и злополука на автомагистрала " Струма ". 254 жертви от Ковид 19. Съболезнования на околните им. Бог да елементарни всички ", написа водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов във Facebook. По-късно от партията му по желаеха министерски оставки.

" Приемете моите най-искрени съболезнования за нещастието, която сполетя жителите на Република Северна Македония. Бих желал да изразя своята съпричастност към болката и страданието на околните на починалите и да пожелая скорошно излекуване на ранените в тази тежка злополука. В черен ден като днешния двете ни страни споделят обща болежка, демонстрират съпричастност, която е присъща за прилежащи страни, каквито са България с Република Северна Македония. В този миг нашите мисли са с вас и скърбим за загубата от злополучния случай ", написа в съболезнователен адрес евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк, който е и непрекъснат докладчик за Република Северна Македония.

Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова изпрати съболезнователен адрес до премиера на Северна Македония Зоран Заев.

" Моите и на всички български социалисти съболезнования към Вас и към околните, и роднините на починалите. Скърбим дружно с нашите македонски братя и сестри. Разчитаме, че виновните институции бързо ще открият аргументите за тежката злополука, довела до гибелта на толкоз почтени хора. Като поисквам бързо възобновяване на потърпевшите, показвам още един път нашата съпричастност към болката Ви ", написа тя.

Съболезнования изрази и водачът на " ИТН " Слави Трифонов.

" Тази покруса през днешния ден е неописуема. 46 починали. 12 деца. Всички сме хора - няма значение от каква народност и от каква вяра сме. Знам, че всички състрадавате и съчувствате, тъй като сме хора. И от двете страни на границата думата БОЛКА звучи и се написа по един и същи метод ", написа Трифонов във Facebook.

Той прибавя, че " тази гадна сентенция, че нещастието в никакъв случай не идвало единствено ", визирайки нещастието от понеделник вечерта в старческия дом в Рояк, където починаха 9 души.

" Българите, които изгоряха в старческия дом… Толкова е тъжно. Така че още един път – страданието няма народност, вяра и цвят на кожата. Всички сме хора. Светла им памет на всички починали ", прибавя той.

Трифонов споделя и за пътен случай, на който е станал очевидец преди години.

" Преди години пред очите ми стана злополука. Аз бях една от първите коли, които бяха наоколо дo злополуката. Пострадалото момиче беше 16-годишно. И умря в моята кола на път за болничното заведение. Това се случи на морето. Между Бургас и Поморие. На пътя беше останала една от нейните джапанки. И до ден сегашен ми е мъчно да виждам джапанки ", показва той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР