Пред истински Параграф 22 се оказа изправен шофьор, чийто автомобил

...
Пред истински Параграф 22 се оказа изправен шофьор, чийто автомобил
Коментари Харесай

Параграф 22: Застрахователи искат заседнала кола в морето да бъде закарана в сервиз

Пред същински Параграф 22 се оказа изправен водач, чийто автомобил е затънал в морските скали при бедствието, а застрахователите му упорстват да закара колата в техния сервиз, с цел да оценят вредите. Този парадокс повдига въпроса: Какво в действителност би трябвало да създадат хората, чийто коли след потопа са изгубени в морето. Според КАТ има два разновидността.
Прочетете още
" Със фамилията ми се евакуирахме, в резултат колата изчезва оттова, търсих я към половин ден, най-после локални хора ми споделиха, че е на скалите. Колата е застрахована - обърнах се към община, оттова ме насочиха към морска администрация - с тях не можах да се свържа, на 112 звънях и в общи линии от на никое място не можем да получим подпомагане за вадене на този автомобил оттова ", описа Георги.

От 112 разясниха за Българска национална телевизия, че сигурно сигналът е подаден на способена институция, която да предложи някакво решение. Ако казусът обаче е по-сложен, може да се наложи да се включат доста служби.

" Застрахователят ни сподели, че застрахованият е задължен да даде автомобила за оглед в сервиз на безвредно място ".

" Първото нещо, което направихме, е да отидем до Община царево, тъй като застрахователят ни изиска записка, никой не може да ни даде такава записка, вземат решение сега какво да се прави.

От фамилията към този момент търсят разновидности сами да изтеглят колата си, само че не знаят дали това няма да е по-скъпо от самия автомобил. Проблем има и за хората, чийто регистрационни номера и коли са изгубени в морето. Те би трябвало да оповестят за това в локалното районно ръководство, обясниха от полицията. За загубен номер ще получат протокол, с него по местоживеене може да се извади нов. Ако колата е изчезнала, би трябвало да разгласят колата за изгубена. Ако някой ден се откри, полицията ще уведоми притежателя.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР