Преброяването на земеделските стопанства в страната започва от 1 септември,

...
Преброяването на земеделските стопанства в страната започва от 1 септември,
Коментари Харесай

Започва преброяването на земеделските стопанства в страната

Преброяването на земеделските стопанства в страната стартира от 1 септември, оповестиха от Министерство на земеделието, храните и горите. Анкетирането ще продължи до 18 декември и ще се организира на два стадия.

Първият ще обхване интервала до 18 септември и ще се прави онлайн, посредством даване на данни от земеделските стопани благодарение на уеб-базирано приложение и попълване на електронен въпросник.

За регистрация и идентификация в осведомителната система за агростатистика (ИСАС) е належащо земеделските стопани да попълнят поръчка за присъединяване в броене 2020 на следния линк: https:// www.agrostat.bg/ISASPublic/FarmRegistrationRequest. След 31 август 2020 година ще получат линк на посочената в поръчката е-поща за достъп до системата.

Вторият стадий ще обхване интервала от 19 септември до 18 декември 2020 година

По време на него данните ще бъдат събирани от анкетьори посредством изявление със стопанина или шефа на стопанството. Анкетирането ще се прави посредством попълване на въпросник на книжен притежател или посредством онлайн въвеждане благодарение на портативно електронно устройство.

Ще бъдат интервюирани всички стопанства, които до 18 септември не са попълнили онлайн анкетната си карта. Анкетьорите ще имат опция да се свържат авансово по телефона и да си уговорят среща в комфортно за стопанина време. Те ще могат да оставят уведомление за посещаване, в случай че срещата не се е провела, за насрочване на ново посещаване.

Целта на преброяването е да се получи систематизирана и изчерпателна информация за броя, вида и размера на земеделските стопанства. От земеделските стопани няма да се изискват документи за доказване на предоставените сведения. Ще бъдат употребени и данни, налични в административните регистри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР