Преболедувалите е добре да се ваксинират от 8 до 12

...
Преболедувалите е добре да се ваксинират от 8 до 12
Коментари Харесай

Кога да се ваксинират преболедувалите? Ето отговорът на топи...

Преболедувалите е добре да се имунизират от 8 до 12 месеца след оздравяването, предложи имунологът акад. Богдан Петрунов в изявление по bTV. „ Имунитетът след ваксина е доста по-целенасочен, по-активен и по-специфичен. А смесването на ваксини дори е по-ефективно.”, сподели той и добави, че имунизациите защищават освен от COVID-19, само че и от други циркулиращи вируси.

Акад. Петрунов призна, че смъртността от заболяването в България е обезпокоително висока.

" Две числа ме тревожат доста - броят на умрелите и хората в интензивните отделения, които са над 300-400. Това към този момент е доста сериозен въпрос ", сподели ученият. Той направи съпоставяне с Япония, която има 10 пъти по-голямо население от нас, а умрелите от ковид там са не повече от 18 хиляди души, до момента в който в нашата страна жертвите са над 19 000. Богдан Петрунов беше безапелационен, че няма по какъв начин да обясняваме тази висока смъртност у нас от COVID-19 единствено с хроничните болести на българина.

Имунологът предложи изрично ваксинирането на децата над 12 години. Това е несъмнено, добави той и още веднъж даде образец с практиката по света - в Китай към този момент имунизират децата над 3 години, а в Съединени американски щати ще вкарват имунизация при шестмесечните бебета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР