Празниците са време да се съберем с най-близките си около

...
Празниците са време да се съберем с най-близките си около
Коментари Харесай

На великденската трапеза - как да опитаме от всичко, без да прекалим?

Празниците са време да се съберем с най-близките си към трапезата. Изкушенията на Великден са доста - като стартираме от агнешкото и приключим с козунаците и яйцата. Как да опитаме от всичко, без да прекалим? И с какво да се храним през идващите дни, с цел да възстановяваме режима си? Вижте препоръките на доктор Людмила Емилова - експерт по здравословни хранене, вътрешни заболявания, кардиология и ревматология.

" В този ден всичко е въпрос на организация на храненето. Няма потребност след постите още от първия ден да се опитаме да натрупаме всичко ", сподели доктор Емилова.

" Когато пристигна време за празничната софра, добре е да стартираме с една огромна салата със сурови зеленчуци. Много е значимо салата да не бъде осолена, само че може да я овкусим с лимон ", добавя тя.

" Не би трябвало след агнешкото незабавно да стартираме с яйцата, козунаци и десертите. Чак вечерта, когато тази храна е модифицирана, можем да опитаме яйца ", сподели доктор Емилова.

" Мъжете могат малко повече да пийнат, без да се напият, защото черният дроб отделя повече ензими за разграждане на алкохола ", сподели специалистката.

" Чаша или две вино, до 100 мл концентрат за мъжете и до 50 мл за дамите ", добавя тя.

" Постенето не е единствено в яденето на постни храни, а да се смирим и да се извисим духовно - това не може да стане, в случай че всеки ден ядем скотски храни ", сподели специалистката.

Вижте какво още показа доктор Емилова във видеото горе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР