Празниците отдавна приключиха, а с тях и оправданията ни да

...
Празниците отдавна приключиха, а с тях и оправданията ни да
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

Празниците от дълго време завършиха, а с тях и оправданията ни да не напущаме домашния уют. Затова ето и първата ни селекция от събития за годината, които да запълнят почивните ни дни с доста музика, кино, снимка и танци!

10 януари, петък

В седмицата, в която означаваме по едно и също време годишнина и от рождението, и от кончината на Дейвид Боуи , Бар Тънка Червена Линия ни кани да си напомним гениалната музика, която той ни остави. В петък в Линията ще звучат песни от цялата му съвсем 50-годишна кариера – входът е свободен, а началото е в 21:00.

View this post on Instagram
A post shared by David Bowie (@davidbowie) on Dec 31, 2019 at 7:21am PST

Петък не е петък, в случай че не е в Петък! Това не е скоропоговорка, а покана за първя DJ сет на DoLittle за новата година в бар Петък, когато ще зареди „ освежен плейлист от петъчни хитачки в най-разнообразни музикални стилове, идеални за битка против следпразнична меланхолия, януарска досада и всички сходни прози “. Звучи безапелационно, тъй че след работа знаете къде да се насочите – вратите отварят в 19:00, а началото е в 22:00.

 мъж жена празненство ваучър въодушевление успокоение самотност Thinkstock

11 януари, събота

В събота вечер Fortinbrass ще се подвизава като диджей в бар KICKś (ул. Цар Иван Шишман 22) от 21:00. Може да послушате фънк, соул, джаз, блис, афро, буги, рап от специфичния му винил сет... или просто да опитате коктейлите на бара!

 Fortinbrass Facebook/Fortinbrass

Ако пък предпочитате да се раздвижите, заповядайте в Cush.BAR (ул. Екзарх Йосиф 37) за малко встъпление в суинг танците от Swing Society ! Ще можете да се насладите на едночасов уъркшоп по Lindy Hop - най-популярният суинг танц. В рамките на един час ще научите няколко съществени придвижвания от танца, а по-късно празненството продължава с още танци и хубава музика онлайн! Уъркшопът е подобаващ за изцяло начинаещи и не е належащо да дойдете с сътрудник. Началото е в 21:15, а входът е свободен.

 суинг танци iStock

12 януари, неделя

До 31 януари в изложба Synthesis може да разгледате изложбата „ ВИК “ – персонален, недопечен план, роман за прочувственото пътешестване на създателя Димитри Стефанов в Исландия, една „ земя на края на света “. Там, където „ човек се слива с природата, където душата намира пристанище и оставаш безгласен пред величието на необятното “. А в случай че желаете да се срещнете с създателя, отбележете си датата 16 януари – в кафе-галерия Photosynthesis от 19:00.

View this post on Instagram
As the time passes, I am still throwing my mind back to this place. Closing my eyes, I can still see that beautiful beast, standing in front of us.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР