Празниците на изкуствата Аполония, които бяха открити вчера в Созопол,

...
Празниците на изкуствата Аполония, които бяха открити вчера в Созопол,
Коментари Харесай

Най-гледаният български филм за 2023 г. - Чалга, ще бъде излъчен на Аполония

Празниците на изкуствата " Аполония ", които бяха открити през вчерашния ден в Созопол, ще зарадват кинофеновете с богата кино стратегия от български продукции. В Лятното кино ще бъдат прожектирани едни от най-популярните български заглавия за 2022-2023 година, научи ДУМА от M3 Communications Group.
Режисиран и продуциран от Мариан Вълев, " Чалга " е първият български филм, сниман напълно с мобилен телефон и най-гледаното българско заглавие в кината за 2023 година с над 110 хиляди фенове досега (данни на New Age Media Bulgaria за интервала януари - юли 2023 г.). Той е с присъединяване на Елеонора Иванова, Цветелина Стоянова, Любомир Нейков, Диляна Попова, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Виктор Калев и други Драмата наблюдава историята на двайсетгодишно момиче и хвърля светлина върху българската поп просвета, а ексцентричният способ на снимане предизвика интереса на хиляди фенове. " Чалга " ще може да бъде гледан на 2 септември от 20 ч. в Лятното кино в Созопол.
" Моралът е положителното " е документален филм от 2022 година, въодушевен от живота и активността на известния правист, интелектуалец и държавник доцент доктор Кристиан Таков. В първите два месеца след премиерата му филмът доближава до повече от 11 хиляди фенове в цялата страна, трансформирайки го в културен феномен за предходната година и най-гледания документален филм на огромен екран в последните години в България. Ще бъде прожектиран на 29 август от 20 ч. 
Друга забавна кино продукция е " Шекспир като улично куче " с присъединяване на Захари Бахаров. Режисирана от Валери Йорданов, драмата споделя за трима младежи, законите на улицата и синовния дълг. Попадайки в непредвидени обстановки, те осъзнават, че всяко решение, което вземат, може да промени живота им вечно.
" Аполония " ще срещне публиката и с филмите " Добрият водач " с присъединяване на Малин Кръстев, " Васил " с Иван Бърнев, " Една провинциална болница ", " Отскубнати до корен ", " Ваклуш " и " Анна ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР