Празниците – време за голяма радост… време за голяма самота?

...
Празниците – време за голяма радост… време за голяма самота?
Коментари Харесай

Как да избегнеш самотата по Коледа

Празниците – време за огромна радост… време за огромна самотност?

Скъсала си с гаджето преди месеци. Мислиш, че си преодоляла болката и гордо стъпваш в обувките си на самостоятелна, необвързана жена. И по този начин до дълго чаканите Коледни празници, когато ще си починеш от работния график и ще усетиш празничната атмосфера.

Но тъкмо в такива дни на еуфория, когато хората се събират със фамилиите си или възнамеряват да отидат на екскурзия с половинката, тези, които са надалеч от най-близките си или са се разделили с мъжа, който са обичали, се усещат най-самотни. Ако и ти сега спадаш към тази група, може да направиш по този начин, че разказаният стандарт да не се отнася до теб. Ето по какъв начин:

Поработи върху упованията си. Повечето хора имат в главата си лист с това по какъв начин би трябвало да наподобяват избрани моменти от живота – празници, годишнини и така нататък Няма неприятно да знаеш кое те прави щастлива и да го търсиш, само че в случай че не оставиш пространство за спонтанността и непредвиденото, ставаш робиня на личните си показа и саботираш щастието си. Не се поддавай на облъчването от малкия екран, рекламите, подканванията и пожеланията на роднините да си намериш половинка. Колкото по-независима си от външния напън и рамката на личните си упования, толкоз по-голям е шансът да изкараш едни радостни и приятни празнични дни , може би чувствайки се по-малко самотна и от някои обвързани двойки, в които близостта от дълго време я няма.

Премести фокуса си от мисълта “Загубих любовта си ” към “Отворена съм за нови прекарвания ” . Забавлявай се, излизай с другари и остави ориста да си свърши работата.

Ако пък си надалеч от фамилията и ти е мъчително , че няма по какъв начин да пътуваш до родното място, не се фиксирай върху това, че ТОЧНО на Коледа няма да си с тях. Размечтай се за момента, когато ще намериш метод да се видите. Остави се на приятната мисъл да те извърши с топло възприятие. Планирай с какви дарове ще ги зарадваш и какво би желала да си постигнала до идната ви среща. Така вместо самосъжаление, ще усетиш прилив на мотивация.

Направи всичко, което обстановката разрешава, с цел да се почувстваш покрай тях – приказва със фамилията си по скайп или ги изненадай с писмо, изпратено по пощата.

Запълни празниците с обичани действия – зареди се с книги, филми, поглези се със спа процедури.

И най-после, намерения за това, че колкото по-скучно е  всекидневието ти през останалата част от годината, толкоз по-голяма е вероятността да натовариш празничните дни с нереалистични упования. Намери метод да разнообразяш живота си постоянно, а освен на избрани дни в годината.

Виж още:

Това ще бъде твоята година!
Отпусни се и се наслаждения на момента… 5 златни правила

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР