Празници без празнично настроение, горчиви усмивки и тъга в очите.

...
Празници без празнично настроение, горчиви усмивки и тъга в очите.
Коментари Харесай

Възраждане: Правителството обрича стотици хиляди онкоболни българи на смърт

Празници без празнично въодушевление, горчиви усмивки и горест в очите. Това е всекидневието в хиляди български фамилии през миналите няколко седмици, откакто държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти остави на произвола на ориста онкоболните, лишавайки ги от проучвания и лечения. Дни преди Великден стана ясно, че поради спряна доставка на радиоактивни изотопи, лечебните заведения в страната не могат да работят и надлежно да избавят човешки животи.

В същото време знайни и незнайни специалисти, доближени до ръководещата върхушка, окупираха телевизионните студия, с цел да изясняват, че пациентите ще бъдат пренасочвани към различни процедури. Това мятане на прахуляк в очите обаче не може да скрие следващия прегледен образец за цялостния разпад на държавността в България, до който ни докара ГЕРБ и придворната им патриотична тайфа. След като казусът стана прочут на цялото общество, здравното министерство ръководено от несменяемия държавен чиновник, прочут с прозвището „ безконечния бюджетар “, Кирил Ананиев даде увещание, че казусът ще бъде решен до 7 май. По-късно срокът бе повишен на няколко седмици, а по-късно и на месеци.

Ясно е, че сега ГЕРБ и Оперативна програма имат доста по-спешна работа от това да се занимават с доставката на изотопи и обезпечаване на животоспасяващи лечения за българите. За тях е значимо да приготвят фалшификацията на идните на 26 май избори вместо да насочат напъните си към спасяването на сънародниците ни с диагноза рак. Погледнато от тяхната камбанария, казусът с лекуването на онкоболните не е сериозен, тъй като за разлика от елементарния българин, който разчита на опазването на здравето в страната, те изпращат за лекуване своите близки в частни клиники в чужбина, заплащайки скъпите процедури с окрадените от българския народ средства.

И въпреки ние от Възраждане да сме наясно, че прокуратурата в Република България е маша в ръцете на ръководещата тайфа, ще я призовем да се самосезира и да стартира следствие на казуса – по какъв начин, кой и за какво позволи да се стигне до това състояние. От изнесените до момента сведения стана ясно, че управителните фактори в страната са били наясно с казуса доста преди той да стане публично притежание. Необходимо е да се даде явен отговор на въпроса, за какво не са взети съответни ограничения за доставка на изотопи от други места и заради каква причина здравното министерство няма създадени проекти за деяние при сходни спешни обстановки.

Радиоактивните детайли употребявани в ядрената медицина би трябвало да се доставят в точния момент и от време на време, а не еднократно. Презапасяването също е невероятно, поради особеностите на лечебния развой и диагностиката. Няма по какъв начин обаче да чакаме съответни решения по един толкоз комплициран въпрос от държавно управление, отпред, на което стои човек, за който е значимо да има разполагаем аспирин, който да изпие след следващото мачле с „ Бистришките тигри “.

Липсата на изотопи обаче не е единствения проблем при лекуването на онкоболните у нас. Повече от половин година пациенти с карцином на щитовидната жлеза в Североизточна България не могат да бъдат изследвани, тъй като апаратурата в МБАЛ „ Света Марина “ във Варна не работи. Не работи и тази в Шумен, а болничното заведение в Русе предлага стеснен брой проучвания. Така хората с диагноза рак на щитовидната жлеза са принудени да пътуват стотици километри до Велико Търново, София или Пловдив.

Ние от Възраждане считаме, че казусът с лекуването на онкоболните е следващия образец за това, че отпред на страната стои проведена незаконна група, за която от голяма важност са единствено постъпленията в персоналните банкови сметки и придобиването на жилища. Вече 30 години българското опазване на здравето е съсипвано съзнателно, а популацията е оставено на произвола на ориста. Обещанията за промени в бранша са единствено празни приказки, на които към този момент никой не има вяра. Докога ще поносим това обаче зависи единствено и само от нас.

Възраждане с номер 27 - единствено ние можем!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР