Празникът Трифон Зарезан бе отбелязан тържествено днес в най-новото бижу

...
Празникът Трифон Зарезан бе отбелязан тържествено днес в най-новото бижу
Коментари Харесай

Наздраве! Царят на виното Тони Йорданов заряза лозата в бижуто край Мездра - изба „ШаТони“

Празникът Трифон Зарезан бе маркиран тържествено през днешния ден в най-новото украшение край Мездра – винарска маза „ ШаТони “, видя организация BulNews. Собственикът Тони Йорданов извърши ритуала по зарязване на лозата, след което зарадва гостите си с дегустация на младо вино и им показа новостроящия се комплекс, който дава обещание да се трансформира в обичано място за отмора на хора от района и от цялата страна. 
Празникът стартира в 11 часа, в двора на „ ШаТони “, край село Дърманци, под звуците на духова музика от Мездра и с присъединяване на танцов състав от железничарския град. Специални посетители на събитието бяха регионалният шеф на Враца Георги Митов, ръководителят на общинския съвет в Мездра Яна Нинова, общинският консултант от Враца Георги Генов, кметът на Дърманци Димитър Тронков, както и доста другари и сътрудници. След като Тони Йорданов заряза лозата, всички присъстващи имаха опция да се включат в ритуала, за здраве и благодат. 
Облечен в национална носия, домакинът се обърна с одобрение към гостите, като им разкри амбициозните си проекти да трансформира това, което почнало като занимание, в магнит за феновете на природата и виното. 
Строежът почнал през 2019 година Производствената част към този момент е подготвена, а до края на тази година се чака „ ШаТони “ да приема първите си посетители. Бъдещият комплекс ще разполага с хотелска част, както и независими вили, спа център, два басейна, ресторант с панорамна панорама и открита ритуална зала. Избата пък има потенциал да обработва до 500 тона грозде годишно. 
Гостите на празника имаха неповторимата опция да се уверят от първо лице в качеството на продукцията на маза „ ШаТони “. След тур на пространствата за произвеждане и предпазване на виното, присъстващите направиха дегустация на млади бели, червени виновност и розе. След това присъстващите имаха удоволствието да са измежду първите посетители на готовия към този момент ресторант и да се насладят на живописната панорама към Врачанския Балкан. 
„ Ние започнахме тази традиция. Надяваме се нашите деца да я продължат и след нас и да я има още най-малко век! “, сподели Тони Йорданов и пожела „ Наздраве “ на своите посетители. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР