Празникът на чудотворната икона на Света Богородица Всецарица - 18

...
Празникът на чудотворната икона на Света Богородица Всецарица - 18
Коментари Харесай

Иконата на Богородица Всецарица лекува рак

Празникът на чудотворната икона на Света Богородица Всецарица - 18 август, стана мотив хора от разнообразни елементи на България да опишат за това по какъв начин им е помогнало святото изображение. Копия на иконата от атонския манастир „ Ватопед” има в църквата „ Свети Николай Чудотворец” на софийското село Желява и във варненския храм „ Свети Атанасий”. Божията майка Всецарица оказва помощ при онкологични болести, за зачеване, както и за отричане от алкохолизъм и дрога.

Славата на иконата, която изобразява Богородица и Христос, седнали на престол, се носи от края на предишния век, откакто в Гърция, Русия, Турция стават известни случаи на цялостно излекуване от рак. През 1997 година в московски храм идва млада жена, която неудържимо ридае. Диагнозата на 8-годишната й щерка е рак на черния дроб. Служителка в църквата дава съвет на майката да се моли на копието на иконата Света Богородица Всецарица и да чете нейния акатист. Освен това да помазва всеки ден болното дете с осветлен елей от иконата и постоянно да го причастяват, а самите родители да постят, да се изповядат и да се венчаят. Майката извършва тези препоръки.

След 40 дни проучванията демонстрират, че раковият израстък е изцяло липсващ и детето е оздравяло. Бащата офицер, който в никакъв случай до тогава не влизал в черква, се венчае с майката.

През 2006 година грък от Патра подарява копие на иконата Света Богородица Всецарица на църквата в софийското село Желява. Местният духовник счита това за Божи знак. Организирано е литийно шествие с присъединяване на шестима свещеници и доста хора от близо и надалеч. Така иконата „ заживява” в локалния храм „ Св. Николай Чудотворец”. Свещеникът отец Ганчо стартира да отслужва акатисти и молебствия пред нея.

Масово локалните стартират да споделят, че усещат лекост и облекчение, когато участват на службите пред копието на иконата на Богородица Всецарица.

Болна от рак жена от София научава за чудото в Желява. След три идвания на акатиста следва следващата й инспекция в Онкологията. Изследванията откриват, че няма и диря от метастазите. Чудото не стопира дотук – психичнотоболната й щерка оздравява изцяло. Друга жена - Лиляна от столичния квартал Орландовци, също с раково заболяване, декларира документално, че единствено силата на чудотворната икона Богородица Всецарица я връща към живота, откакто лекарите не дават никаква вяра за нея.

Баща, майка и наследник идват в Желява със своите болки. Синът е професор, който години наред страда от мощно главоболие. Още след първия акатист и молитва пред чудотворното изображение от болките в главата не остава и диря. Бащата, който от млади години страдал от бодърствуване, също се освобождава от това трудно положение.

Млад мъж се изцерява от рак на кожата с молебствия пред иконата в Желява. Щастливо омъжена жена дълги години не може да забременее. Свещеникът от храма „ Свети Николай Чудотворец” й споделя, че желанието й може да се извърши, в случай че доста има вяра и в случай че и двамата се молят от сърце. Жената ражда момченце, а като нея има и други щастливи майки.

Иконата оказва помощ постоянно, когато към нея се пристъпи с чисто сърце и религия в Божията обич и благосклонност. Богородица Всецарица оказва помощ на две дами от Банкя, които губят къща и двор, откакто старата им родственик се подава на изнудванията на измамници. Семейството остава на улицата и заживява чартърен.- Девет години води каузи за връщане на парцела, само че едвам след горещи молебствия и молби пред копието на атонската икона на Богородица Всецарица съдът отсъжда в интерес на фамилията и то си връща дома.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР