Празникът на Българската армия и Денят на Европа бяхаповодзасреща между

...
Празникът на Българската армия и Денят на Европа бяхаповодзасреща между
Коментари Харесай

ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ и ВВВУ „Георги Бенковски“ проведоха среща във връзка с Еразъм+

Празникът на Българската войска и Денят на Европа бяхаповодзасреща сред членовете на Клуб „ Предизвикателството Еразъм + “ от Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “ - Плевен и представители на ВВВУ „ Георги Бенковски “, участващи в стратегиите на Еразъм+ с военна устременост.



Камелия Баръмова срещна присъстващите с 21-годишната активност на гимназията по разнообразни просветителни интернационалните стратегии, обединени през днешния ден като ЕРАЗЪМ+. След приключване през 2016 година на интервала на Хартата и за позитивните резултати от активността, ПГ по туризъм в Плевен е наградена с Акредитация до 2027 година



Работи се по сключването на нови партньорства с разнообразни институции от Хърватска, Турция, Ирландия.

Впечатленията си от стажове по специалностите, изучавани в гимназията, споделиха Стефани Дикова и Християна Кирилова за Испания, Теодора Дичева и Чавдар от Португалия.

Младежите бяха откровени и за прекарванията си, запознаването с културата и историята на европейските страни.



Представителите на ВВВУ „ Георги Бенковски “: Маргарита Гаврилова-преподавател по британски език в Департамент „ Природни и филантропични науки “, помощник Антонио Йорданов от катедра „ Електроника, навигация и връзка в авиацията “, курсант сержант Радина Бодурова, специализация „ Ръководител на въздушното придвижване “ и курсант сержант Борислав Иванов, специализация „ Летец-пилот “, също споделиха усещанията си от опциите, които дава ЕРАЗЪМ+ в областта на висшето обучение.

ВВВУ „ Георги Бенковски “ има Харта по стратегия ЕРАЗЪМ+ от 2021 година, единствено година след възобновяване си. През предходната година сполучливо е предпазен втори настоящ план за реализиране на подвижности на преподаватели и курсанти. Тази година учебното заведение кандидатства за трети план по стратегия ЕРАЗЪМ+, КД131-„ Мобилности “, бранш „ Висше обучение “, обхващаш интервала до 2025 година

ВВВУ „ Георги Бенковски “ уголемява интернационалните си сътрудници и към месец март 2023 година са подписани двустранни съглашения с 18 академии и висши учебни заведения от цяла Европа.



Предизвикателство е да представиш ВВВУ, а и себе си като учител!

Антонио Йорданов е бил в Естонската Авиационна академия и му следва изява във Военновъздушната академия на Португалия.

Маргарита Гаврилова беше в Академията в Букурещ и в Кралската военна академия в Брюксел.

Радина Бодурова беше на образование във Военновъздушната академия на Румъния в гр. Брашов - Румъния, а Борислав Иванов във Военния софтуерен университет във Варшава, Полша.

От извършения диалог стана ясно, че се обрисуват трендове за унифициране на образователните стратегии за стажове и образование както в междинното, по този начин и във висшето обучение, което ще усъвършенства взаимоотношението сред образователните заведения и интернационалния продан.

Шанс бе и наличието на срещата на Вилхелм Йоцов, на чиято авторска фотоизложба „ Фотодесант “ във Военния клуб участваха всички. Той описа за присъединяване си в интернационалните военни учения, взаимоотношенията сред военнослужещите и художественото отразяване на процесите в армията. Негова фотография е на корицата на едно от квалифицираните от ВА „ Г. С. Раковски “ по стратегия ЕРАЗЪМ+ от интернационален екип образователни принадлежности.

Владеенето на британски език, който се утвърди като работен език, е от голяма важност при реализиране разнообразните действия по ЕРАЗЪМ+. Затова и в двете образователни заведения проучването на непознати езици е равностойно на всички останали дисциплини.

Участниците в срещата се срещнаха с историята на Военния клуб и разгледаха ювелирните мебели от стаята за високи посетители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР