Празнично настроение в Дания в навечерието на историческо събитие -

...
Празнично настроение в Дания в навечерието на историческо събитие -
Коментари Харесай

„Модерните монарси“: Кои са бъдещите крал и кралица на Дания?

Празнично въодушевление в Дания в навечерието на историческо събитие - коронацията на новия крал принц Фредрик на следващия ден.

Повече от 100 хиляди датчани се чака да изпълнят улиците на Копенхаген.

Принц Фредрик, който е извънредно известен в страната, ще поеме трона след невижданата абдикация на майка му.

Тя разгласи, че абдикира и ще съобщи трона на сина си принц Фредерик

82-годишната кралица Маргрете разгласи, че по здравословни аргументи се отдръпва след 52-години на трона.

„ Модерните монарси “

Бъдещите крал и кралица на Дания се пробваха да балансират своите кралски отговорности с съвременен фамилен живот и ангажираност с прогресивни дела, помагащи за опазване на известността на монархията в скандинавската страна, написа Ройтерс.

Снимка: Reuters

55-годишният Фредерик ще заеме трона в неделя. Той ще стане крал Фредерик X, а до него ще бъде кралица Мери. Тя е родена в Австралия и е някогашен маркетингов и рекламен шеф.

Снимка: Reuters

Двойката ще заеме трона в миг на голяма социална поддръжка и възторг за монархията в Дания, демонстрират последните изследвания на публичното мнение.

Каузите им за околната среда, устойчивостта, публичното здраве и правата на девойките и дамите са добре признати в Дания.

Фредерик и Мери Елизабет Доналдсън са забелязвани по улиците на Копенхаген, водейки децата си на учебно заведение с товарен велосипед - известно транспортно средство за датчани.

Снимка: Reuters

За разлика от майка си, която е била върл пушач през по-голямата част от живота си, Фредерик е последовател на дейния и здравословен метод на живот. Той и фамилията му провеждат извънредно известно годишно събитие за тичане в Копенхаген и други градове в страната.

Двамата се срещат по време на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година Тогава тя не знаела, че Фредерик е датска кралска персона. Неин прочут ѝ споделя след първата среща с Фредерик. Двойката се дами четири години по-късно на грандиозна гала в Копенхаген.

Снимка: Reuters

Фредерик и Мери имат четири деца – принц Кристиан на 18 години, принцеса Изабела на 16 години, принц Венсан и принцеса Жозефин на 12 години.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР