Празничните дни са време да обърнем поглед и към себе

...
Празничните дни са време да обърнем поглед и към себе
Коментари Харесай

Как да се грижим за кожата си през зимата?

Празничните дни са време да обърнем взор и към себе си. Кожата ни изисква по-специални грижи през зимата. Темата разяснява в ефира на bTV кожният лекар доктор Мария Тончева.

Естетиката към този момент не е просто да се подлагаш на процедури, само че и да изпитваш психически комфорт

„ Студеното време покачва условията към грижата за кожата, тъй като отоплителните уреди и студа на открито мощно ѝ влияят “, сподели кожният лекар.

Тя посочи, че фотозащитата продължава да бъде доста значима и през зимните месеци. Може да се понижи факторът на отбрана – на 30.

Какви артикули би трябвало да използваме през зимните месеци

„ Дори в облачните дни UV лъчите водят до освобождение на свободни радикали, а свободните радикали са тези молекули, които повреждат ДНК на клетките. Увредената ДНК води до гибел на клетките и оттова до внезапно повишение на дегеративните процеси (процесите на остаряване) на кожата “, изясни доктор Тончева.

Нейната рекомендация е през зимата да се употребяват повече кремове с хиалуронова киселина с липидни – съставни елементи, които усъвършенстват бариерната функционалност на кожата.

Чуйте и кой е продуктът за лице, без който инфлуенсърът Антоанет Пепе не излиза заран

Наблюденията на кожния лекар са, че от Европа у нас идва наклонността да се търси естествена визия – намесите да бъдат напълно незабележими.

„ Всъщност хубостта е здраве – с цел да изглеждаме красиви извън, би трябвало да сме здрави “, заключи доктор Мария Тончева.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР