Празнична програма за 1 юни в Пловдив: 10:00 ч. – 13:00

...
Празнична програма за 1 юни в Пловдив:
10:00 ч. – 13:00
Коментари Харесай

Пълна ПРОГРАМА: Ето къде да заведете детето си на 1 юни

Празнична стратегия за 1 юни в Пловдив:

10:00 ч. – 13:00 ч.

ЦАР СИМЕОНОВАТА ГРАДИНА

/ВИЕНСКИ ПАВИЛИОН И АЛЕЯТА НА ФОНТАН ДЕМЕТРА/

Община Пловдив и Национална гимназия за театрални и екранни изкуства – Пловдив канят пловдивските деца на арт-ателие навън! Всички, които се включат ще получат на място красиви керамични фигурки, които ще могат да украсяват по собствен усет и избор с бои, обезпечени от уредниците, под движимостите насоки на учениците от учебното заведение. Разбира се, всеки който се включи ще вземе творението си за спомен от празника за у дома. Ще има и още занимателни изненади на място!

10:30 ч. и 11:45 ч.

" КУЧЕНЦЕТО, КОЕТО НЕ МОЖЕШЕ ДА ЛАЕ "



Държавен куклен спектакъл – Пловдив

Спектакълът има номинация за Награда ИКАР 2021 в категория " Най-добър куклен театър " ; номинация за Награда ИКАР 2021 в категория " Постижение в кукленото изкуство " за композитора Иван Гърбачев; номинация за Награда Пловдив 2020 в категория " Произведение на изкуството, предопределено за деца ".

10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч.

ДЕНЯ НА ДЕТЕТО РЕМ – ПЛОВДИВ

безвъзмездни беседи за групи до 20 деца след авансово записване. Заявки може да извършите на тел.: 032/ 625 654.

Регионален етнографски музей – Пловдив е подготвил занимателни занимания, с които децата да отпразнуват техния прелестен празник. Ще имат и опция да схванат повече за историята на музея и къщата, в която се обитава, по време на трите безвъзмездни беседи за деца, които ще се проведат от 10:00 ч., 13:00 ч. и 16:00 ч.

Записването за беседите става с предварителна поръчка на тел.: 032/625 654.

Входът за деца до 14 години ще бъде безвъзмезден и всички малчугани ще си тръгнат с подарък.

Цена на билет за възрастни – 6 лева

Семеен билет – 10 лева

10.30 часа –

ДЕТСКИ ПРАЗНИК В РАЙОН „ ИЗТОЧЕН “ ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

По традиция парк „ Каменица “ ще бъде привлекателен център за малчуганите на 1-ви юни-Международния ден на детето, където Иван Стоянов кани децата на радостен празник. За най-малките поданици на регион „ Източен “ той провежда театрални изяви на надарени деца, както и доста занимателни игри с награди. Надявам се слънцето да се покаже за празничния ден, тъй че веселбата и смехът да огласят още веднъж това притегателно място за просвета, което скоро ще реновираме- отбелязва районният кмет. Планираме голям брой културни прояви и през лятото – театри, концерти и други, с цел да да отговорим на желанието на всички за повече развлечения и събития- добавя той.

11.00 ч.

КОНЦЕРТ- ПОДАРЪК „ ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА “

ПРЕД ДЕТСКА КЛИНИКА В УМБАЛ „ СВЕТИ ГЕОРГИ “

Вокална група " Бамбини " при Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс – Пловдив, с ръководители Снежана и Димитър Доневи, ще изнесат КОНЦЕРТ – ПОДАРЪК за децата, които са в лечебното заведение.

Благородната самодейност е на Вокална група " Бамбини ", които са носители на Награда „ Пловдив “ в категория „ Произведение на изкуството, предопределено за деца “. Мястото е парка пред постройката.

14.00 – 15.30 ч.

НАЦИОНАЛНАТА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ В ПЛОВДИВ



От програмата на " ЕТНО КУХНЯ НА КОЛЕЛА " И ФЕСТИВАЛ " СИНЬО ЛЯТО "

Панаир на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела за деца “ и фестивал „ Синьо лято “ в Пловдив май-юни 2021 са план на Фондация „ Заедно “ от Културния календар на Община Пловдив 2021 година

Първа младежка конференция на тематика „ Толерантност “ с присъединяване на всички общности

Представяне на обичайни закуски на народите

17:00 ч. – 19:30 ч.

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ С ИГРИ И ПОДАРЪЦИ ОТ КАТРА ФМ

ПЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ №1 /ДО ОБЩИНА ПЛОВДИВ/



За поредна година пловдивското радио КАТРА ФМ не изневерява на традицията и ще зарадва дребни и огромни с грандиозно тържество по случай Деня на детето! На първи юни от 17:30 часа на площада пред Община Пловдив всеки, запазил детската искрица в себе си, има опция да подари паметен старт на лятото на своя хлапак!

Щур ваучър с доста игри, награди, песни и танци – това може да чакат дребните пакостници. В края на празненството „ Вълшебно лято “, изтощените герои ще похапнат парче от най-голямата торта кейк Кълекшън в Пловдив. За забавата и положителното въодушевление на малчуганите ще се погрижат ветераните в тази област и водещи в КАТРА ФМ- Кака ПЕТЯ и Кака ЕДИТ.

Освен безчет занимания и сладки изкушения, пристигналите на празненството имат опция и да поддържат следващата благородна идея на акцията „ Капачки за бъдеще “. Дарените средства ще бъдат употребявани за закупуване на неонатологична кола за спешна помощ, каквато липсва в Пловдив и района. Доброволци от БМЧК ще набират алегорични средства в касички. Дарилите скромната сума от 1 лев, ще получат билет, с който ще могат да вземат участие във финалната лотария, както и бутилка минерална вода или сок.

За да остане в действителност незабравимо, тържеството ще бъде снимано с дрон. Малки и огромни ще могат да намерят видео материала в обществените мрежи.

За повече детайлности към събитието, следете фейсбук страницата на КАТРА ФМ, където и сега текат голям брой томболи и игри!

Магията „ Вълшебно лято “ ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

В празничната стратегия присъединяване ще вземат осъществявания на деца от ОДК – Пловдив, НУМТИ

”Добрин Петков” и Арт Войс Център– Мини Балеринки – “Старс Денс Център”, Пловдив

- ДВГ „ Пеещите котенца” и ТФ „ Деница – Катерина Кънева – АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР,Фолклорен Танцов Ансамбъл „ ДИЛЯНКА “ –ТАНЦ - Ния Пенева - “МИНИ СТАРС “

– Велина Сарелска – “АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР”. Също по този начин с музикални осъществявания ще се включат и Едит Унджиян и Петя Плачкова – водещи в радио КАТРА ФМ. Ще се разиграят занимателни игри на сцената, с присъединяване на родители. Ще бъдат изтеглени и раздадени премиите от благотворителната лотария - колела, чували с играчки, детски матраци, детски коли, детски пуфове и други

Кауза:

Събиране на средства за детска неонатологична кола за спешна помощ за Пловдив и района. В България сега има единствено две детски профилирани коли за спешна помощ. Едната е подаяние на “Пирогов”, другата е в Центъра за незабавна помощ в София. Когато за Пловдив и региона се постанова превозването на бебенце до болница, ръчно се демонтират носилките от стандартнa линейкa и се поставя кувьоз, който се закрепя с ремъци. Това преоборудване губи скъпо време и не е решение. По изследвания, цената на една детска кола за спешна помощ ще коства към 160 000 лв.. КАТРА ФM се включва в идеята за събиране на пари за детска неонатологична кола за спешна помощ. Събраните средства ще предадем на “Капачки за бъдеще”, които към този момент имат обезпечен медицински микробус за колата за спешна помощ. Парите ще са за профилираното неонатологично дооборудване.

17.00 часа –

ДЕТСКАТА ФУТБОЛНА ШКОЛА КЪМ ОДК – ПЛОВДИВ ЩЕ съдебна експертиза СРЕЩНЕ С ФУТБОЛИСТИТЕ НА „ ЛОКОМОТИВ “ И „ БОТЕВ “

На 1 юни от 17.00 часа на футболното игрище на Младежки център – Пловдив, на Гребна база, деца от школата по футбол към Общински детски комплекс – Пловдив ще се срещнат с футболисти от представителните тимове на ПФК „ Локомотив “ и ПФК „ Ботев “. Футболисти от двата клуба ще покажат подготвителни техники на децата и дружно ще проведат подготовка.

Мотото на самодейността, проведена от ОДК, е „ Локомотив и Ботев, ЗАЕДНО за децата на Пловдив “.

На събитието са поканени и са удостоверили присъединяване си:

Г-н Стефан Стоянов, Зам. – кмет „ Образование, бизнес развиване и европейски политики “;

Г-н Георги Титюков, зам.-кмет „ Спорт, юношески действия и обществена политика” и други

господин Петър Зехтински – легенда на ПФК „ Ботев “, шеф на отдел „ Спорт и юношески дейности” в община Пловдив;

господин Атанас Узунов, футболен функционер, някогашен български интернационален футболен съдия;

господин Христо Бонев – Зума, легенда на ПФК „ Локомотив “

господин Георги Василев – футболна легенда на ПФК „ Локомотив “

господин Георги Иванов – Гонзо, Футболист № 1 на България за 2000 и 2001 година

господин Асен Караславов – пълномощник на ПФК „ Ботев “

господин Николай Тънковски – пресаташе на ПФК „ Локомотив “

18:00 ч.

ХЪЛМ БУНАРДЖИК

ПРАЗНИК ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО „ КЪДЕ МИ СА ДЕТСКИТЕ КНИЖКИ “

ДЪРЖАВНА ОПЕРА ПЛОВДИВ

Опера Пловдив и Район Централен канят дребни и огромни на един трогателен концерт-спектакъл " КЪДЕ МИ СА ДЕТСКИТЕ КНИЖКИ? " с най-популярните и обичани песни от български детски филми изпълнени от децата на АКАДЕМИЯТА НА ГОСПОЖА ОПЕРА, ОРКЕСТЪРА НА ОПЕРА ПЛОВДИВ и СОЛИСТИ, със специфичното присъединяване на Юлия Йорданова - КЕРАНА!

Повече от 120 актьора ще се качат на сцената, с цел да създадат едно прочувствено музикално странствуване из обичаните песни от детското кино от 70те и 80те години – ‘‘Войната на таралежите ", " Неочаквана почивка ", " Васко Да Гама от село Рупча " и други.

ИГРИ " БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ " ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ, МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ, НАГРАДИ И ЛАКОМСТВА ОЧАКВАТ ДЕЦАТА В СЪСТЕЗАНИЯТА незабавно след концерта!

Големият подарък за всички присъстващи ще бъде илюзионистът СЕРДЖО АЛФОНСО и неговите неустоими фокуси със сапунени балони– комплимент от Давиде Кристиано за децата на Пловдив.

Празникът се провежда по план " Classic Open Air ": " Музиката на тепетата ", с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година. Събитието се реализира в партньорство с Район Централен.

18:30 ч. –

РИМСКИ СТАДИОН

ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ IX: РИМСКИЯТ СТАДИОН ПОСРЕЩА АЛИСА ОТ СТРАНАТА НА ДЖАЗА

/Събитието е в границите на фестивала " Дни на музиката в Балабановата къща " /

Фестивалът се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.



19:00 ч. –

„ БАЛЕТНИ ДЕСЕРТИ “ - БАЛЕТНО СТУДИО „ БУРАТИНО “

ДК „ БОРИС ХРИСТОВ “ /ВХОД СВОБОДЕН/

Музика: Дус. Росини, Б. Бритън и П.И. Чайковски

Хореография: Доц. Жечка Табакова и Д-р Бонка Матова

На 1 юни 2021 година, от 19 ч., на сцената на ДК „ Борис Христов “ ще се състои премиерата на „ Балетни десерти “ театър на Балетно студио „ Буратино “. Постановъчното заглавие на спектакъла бе предизвикано от албума на Джоакино Росини – итал. композитор, „ Музикални десерти “. Балетно студио „ Буратино “ доразвиват концепцията си и благодарение на Бенджамин Бритън – британски композитор и неговите „ Музикални вечери “ опус 9, които основава още веднъж върху музиката на Росини. Така хореографите Доц. Д-р Желка Табакова и Д-р Бонка Матова подчиниха своя план на мелодичността на Росини, в която той е непостижим. Разкриха света на балета, свят на страсти, безредици, естетика и безконечен блян към хубост и добрина. В спектакъла вземат участие всички възпитаници на балетното студио в сегашния миг.

„ Десертите “ са разнообразни, красиви, сладки и чаровни, с декорация, без декорация само че всички вкусни.

За първи път колектива си разрешава да интерпретира нов танцов жанр. Върху симфоничното произведение на П.И. Чайковски – Концерт за пиано и оркестър №1., неопластика и актуалност се преплитат на фона на огромното звучене и грандиозна оркестровка. Една визуализация на деликатност и светла обич, почувствана от изпълнителите под въздействието на музиката.

За първи път към участниците на БС “Буратино “ бе притеглен Ясен Малевски до неотдавна възпитаник в Танцовата академия Цюрих, Швейцария и предстоящ възпитаник в Балетна академия Виена, Австрия. В фрагмента солира и Елица Йовчева, която танцува от пет годишна възраст в балетното студио. Елица приключи и СМУ „ Добрин Петков “ Пловдив с цигулка. Сега тя е студентка в Музикална консерватория „ Римски Корсаков “ в Санкт Петербург със компетентност балетмайстор – репетитор. Елица направи и първата си хореография в постановката. Нейният „ Десерт “ нарекохме „ Споделен “. Гордеем се с нея. Гордеем се и с Теодора Богоева и Даниела Калчева, които танцуват също от деца в „ Буратино “ – в този момент студентки в ПУ „ Паисий Хилендарски “. За тях двете хореографите довериха най-смелите си решения.

За колектива, след година пауза и неспособност за работа е същинско предизвикателство този театър. Децата вложиха цялата си обич към музиката и танца, а тази обич провокира основаването на трогателни и увлекателни облици, които се надявам да зарадват публиката.

Малките „ Десертчета “ блестящо демонстрират и декларират своя гений и богато въображение.

„ Десертите “ следват един след различен. Хубавите неща би трябвало да се споделят, това прави повече хора щастливи, тъй като споделяме прекарвания, усеща и очаквания.

Заповядайте в Деня на детето 1 юни 2021 година

НА 1,2 И 3 ЮНИ

ДЕТСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА „ ЗНАМЕ НА МИРА “ ще бъде безвъзмездна три дни за всички деца до 18 години по случай Деня на детето – 1 юни. С решение №141 от 20 май Общински съвет-Пловдив даде единодушие всички деца до 18-годишна възраст да употребяват безплатно на 1, 2 и 3 юни 2021г. железница „ Знаме на мира “. С цел по-добра организация детската железница, намираща се в подножието на Младежки рид, ще работи с предварителна резервация, която може да бъде направена на телефон: 0889 922 388. Повече информация по отношение на работното време и разписанията на детската железница може да бъде открита на страницата на Община Пловдив, раздел „ Спорт и младежи “, подраздел „ Младежки действия “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР