Правото да не се плаща за дадена стока или услуга

...
Правото да не се плаща за дадена стока или услуга
Коментари Харесай

На първо четене, ДДC-промените минаха, но ГЕРБ-СДС и ДПС готвят редакции за второто четене

Правото да не се заплаща за дадена стока или услуга в случай че за нея не е издадена касова записка беше утвърдено на първо четене през днешния ден от депутатите като част от импортираните от държавното управление промени в Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС). Текстът планува " получателят по доставка да не я заплаща, в случай че доставчикът не е издал касова записка ". 

С гласуваните през днешния ден на първо четене текстове доникъде на идната година се резервира нулевата ставка Данък добавена стойност за хляба и брашното, а 9-процентна ставка Данък добавена стойност за ресторантьорите и кетъринг услуги остава до края на 2024 година. Съображения, запаси и обструкции има и по нововъведението за неплащане при липса на касов бон и по запазването на ниския Данък добавена стойност за ресторантьорите. 

А от коментар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти, стана ясно, че в пакета за данъчното законодателство продължава да попада концепцията за " бонус-донос ". Той означи смяната в метода от страна на Асен Василев в последните дни, изразяваща се в " добра работа с специалистите на ГЕРБ ", само че изрично акцентира:  " Ако, дублирам, господин Василев работи по метода, по който е сега и се договорим, че сред първо и второ четене това ще се случи, тогава ще действаме по един метод. Ако не се договорим - по другия метод, тъй като няма доносите да ги трансформираме в държавна политика. Сега, извинявайте, Държавна сигурност и Българска комунистическа партия ми пристигнаха до гуша към този момент с назначенията в Столична община и на всички места. Хайде, престанете! "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР