Правосъдният министър в служебното правителство Янаки Стоилов свиква Висшия съдебен

...
Правосъдният министър в служебното правителство Янаки Стоилов свиква Висшия съдебен
Коментари Харесай

Янаки Стоилов внася във ВСС искане за освобождаване на Иван Гешев

Правосъдният министър в служебното държавно управление Янаки Стоилов привиква Висшия правосъден съвет (ВСС) поради сигнал против Иван Гешев и ще изиска прекратяването на неговите пълномощия като основен прокурор на Република България, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред публицисти той изясни, че преди два дни при него постъпила информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за позволени нарушавания от страна на основния прокурор.

В сигнала имало данни за дейности и бездействия на основния прокурор, които " съставляват тежко нарушаване на служебните отговорности " и дейности, " накърняващи престижа на правосъдната власт ", по тази причина и Стоилов предлага на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС) да се произнесе за съществуването на условия за предварително освобождение на Гешев като основен прокурор.

Стоилов добави на брифинга, че обобщил претекстовете в няколко групи аргументи, като ще ги показа на самото съвещание на Висш съдебен съвет на 22 юли. Информацията от Бойко Рашков надвишава 100 страници, изясни правосъдният министър и сподели, че става дума за оповестяване на данни от СРС и нарушение на етичния кодекс на магистратите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР