Правосъдният министър обясни до каква опасност може да доведе ръчното

...
Правосъдният министър обясни до каква опасност може да доведе ръчното
Коментари Харесай

Зарков: Ръчното броене на разписките от машините застрашава целия изборен процес

Правосъдният министър изясни до каква заплаха може да докара ръчното преброяване на разписките след машинно гласоподаване на избори.

Решението да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия избирателен развой. Това ще докара до проблеми както с провеждането и организацията на вота, по този начин и с отчитането на резултата. Това мнение изрази в студиото на „ На Фокус ” министърът на правосъдието Крум Зарков.

„ Гласувам с машина. Едни правила би трябвало да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. А дебатът за хартията или машината се води дълго време. Абсурдно е, когато бяхме решили, че този въпрос е завършил и организирахме едни избори, които не провокираха никакъв проблем – да се изкара това като първа точка в дневния ред – това е неуместно ”, уточни Зарков, написа novini.bg.  

По думите му това, което в направила Правната комисия, а точно разписките от машините да се броят ръчно,  застрашава целия избирателен развой. „ Те одобриха доста спорен текст. Защото бюлетината е предпазена. Тя е като банкнота. Докато разписките не са.  От софтуерна позиция това ще сътвори такива проблеми, за които тези, които ги гласоподават - надали си дават сметка. Проблеми – както с провеждането и организацията на изборите, по този начин и с отчитането на резултата ”.

Според Зарков това не е справедлив проблем на българското общество сега. „ Да извадиш на дневен ред една тематика, която не е справедлива на фона на проблемите на българското общество, партиите, която я направиха собствен флагман – съгласно мен позволиха сериозна неточност ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР