Правосъдният министър Надежда Йорданова се видя в чудо как да

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова се видя в чудо как да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова обясни защо не се яви в КПКОНПИ: Министърът не е разказвач на истории, нито е куриер на документи

Правосъдният министър Надежда Йорданова се видя в знамение по какъв начин да изясни за какво не е отишла в КПКОНПИ. В ефира на БТН тя даде витиевато пояснение. " Премиерът отиде в прокуратурата с разнообразни изявления. А аз бях бях привикана с неразбираема процедура и в несъгласие на закона. Министърът не е повествовател на истории, нито е пощальон на документи ", сподели Йорданова.

Според нея страната била объркана. " Тогава, когато държавните органи и институциите стартират да си споделят посредством престрелки през медиите, посредством конференциите, това вреди на всички ни, тъй като разрушава държавността. Институциите би трябвало да приказват посредством своите пълномощия и посредством процедурите ", разясни тя абсурда си с основния прокурор.
свързани новини122310на 10.02.2022
Надежда Йорданова разгласи, че счита смянвата на основния прокурор като първата и най-малка крачка към успеха.

Тя посочи, че при първия вероятен миг ще сезира Висшия правосъден съвет да приключи предварително мандата на основния прокурор, само че преди този момент би трябвало да бъде обнародвано решението на Конституционния съд.

" Задължена съм по Конституция да сезирам Висш съдебен съвет. Не мога да си разреша да приема, че една законова процедура е обречена. Висш съдебен съвет ще бъде заставен да прегледа причините всъщност, тъй като по този начин ще отговори на теста, подложен от обществото дали ще се оправи със своята отговорност. Очаквам всеки член на Висш съдебен съвет да постъпи професионално ", изясни правосъдният министър.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР