Правосъдният министър Надежда Йорданова направи коментар относно темата свързана със

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова направи коментар относно темата свързана със
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Крайно време е да решим проблема с липсата на механизъм за разследване на главния прокурор

Правосъдният министър Надежда Йорданова направи коментар по отношение на тематиката обвързвана със законови промени, за които се бори.

" Важно е да бъдат признати проектозакони, планувани в Националния проект за възобновяване и резистентност. Липсва ефикасен механизъм за следствие и търсене на наказателна отговорност от страна на основния прокурор. Тогава, когато основния прокурор има подозрение че е направил закононарушение, няма механизъм по който да се ревизира и да бъде повдигнато и поддържано обвиняване в съда. Крайно време е да решим този проблем. Колегите от Европейски Съюз сочат този проблем. Това е основен систематичен въпрос. Лицето, което ще проверява основния прокурор, ще бъде определяно от лист с наказателни съдии, като безпристрастността на този избор се подсигурява от това, че ще бъде изработен на принцип на инцидентния асортимент с потреблението на програмен продукт ", съобщи тя в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Всичко, това, за което приказваме, не е прищявка на сегашния кабинет. То произлиза от поредност рекомендации от Венецианската комисия, както и съответна рекомендация на комитета та министрите от Съвета на Европа години обратно. Настоящото държавно управление отхвърли да си затваря очите и най-накрая реши да ползва приети интернационалните стандарти ", добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР