Правосъдният министър Надежда Йорданова изрази за пореден път недоволството си

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова изрази за пореден път недоволството си
Коментари Харесай

Надежда Йорданова с версия защо ВСС не взима главата на Гешев

Правосъдният министър Надежда Йорданова изрази за следващ път недоволството си от отсроченото разглеждане във Висшия правосъден съвет (ВСС) на настояването за премахване на основния прокурор Иван Гешев. Висш съдебен съвет реши тази седмица, че процедурата не може да продължи до момента в който не бъдат написани правила за нея.

" Висш съдебен съвет е изправен пред исторически тест. Тази процедурна игра с писането на правила я чаках. Членовете на Съвета дадоха явен знак, че ще търсят прикритие зад процедурите, с цел да не преглеждат проблема всъщност “, оплака се Йорданова в изявление за Нова телевизия.

" Правилата за промяна на основния прокурор ще бъдат направени от правната комисия в Народното събрание. Една от огромните борби е за независимостта на правосъдната власт, не може да имаме основен прокурор, който дефинира неоправдателно решение на европейски съд за правата на индивида като " правно нищо ", безапелационна е Йорданова.

" Главният прокурор би трябвало да пази и почита правата на хората и техните свободи, да не уронва престижа на институциите ", добави тя.

" Не съм обезкуражена от компликациите и от процедурните хватки. Смятам, че ще доведем до дъно замисленото. Пейзажът ще бъде значително изменен, когато това се случи ", уверена е министърката.

" В неофициални полемики в Брюксел държавите-членки на Европейски Съюз бяха насърчени да търсят доказателства за военни закононарушения. Има голям брой способи по какъв начин Путин да бъде изправен пред трибунала в Хага. Обяснения, устни разкази, фотоси, видеоклипове ", разгласи Надежда Йорданова във връзка продължаващата война в Украйна.

" Хибридната война ще затрудни воденето на това следствие. Но има интернационалните стандарти, по които събираните материали да бъдат надеждни. Сведенията се набират в наличието на юрист. Задействали сме механизъм у нас, който да споделя по какъв начин всяка една институция да си сътрудничи с другите по метод, по който да се събират надеждни доказателства ", сподели още Йорданова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР