Правосъдният министър Данаил Кирилов не е успял да убеди Съвета

...
Правосъдният министър Данаил Кирилов не е успял да убеди Съвета
Коментари Харесай

Рунд втори: Съветът на Европа с нова критика срещу реформата на Данаил Кирилов

Правосъдният министър Данаил Кирилов не е съумял да убеди Съвета на Европа, че предлаганият механизъм за следствие на " тримата огромни " в правосъдната система е съответен.

Това проличава от известие, оповестено на уеб страницата на организацията. Нещо повече, в него се показва, че в случай че предлаганата промяна се случи, тя единствено ще утежни обстановката.

Представители съвета участваха в кръгла маса в София, на която бе регистриран напредъкът на България по осъществяване на решението на Европейския съд по правата на индивида по делото " Колеви против България ". По него бе установено, че няма съответна процедура за следствие на основния прокурор и бяха отправени рекомендации за основаването ѝ.

С десетгодишно забавяне българските управляващи предложиха законови процедури, съгласно които основният прокурор би трябвало да се проверява от подчинените му обвинители от софийската градска и профилираната прокуратура. Освен това към него бяха прикачени и ръководителите на висшите съдилиша с оправданието, че европейските институции го предлагат.

Миналата седмица Съветът на Европа излезе със особено известие, в което отхвърли сходно нещо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР