Правоприлагащите органи на Беларус задържаха 32 бойци на частна чуждестранна

...
Правоприлагащите органи на Беларус задържаха 32 бойци на частна чуждестранна
Коментари Харесай

Задържаха чуждестранни бойци край Минск

Правоприлагащите органи на Беларус задържаха 32 бойци на частна задгранична военна формация край Минск. Това се е случило в нощта против 29 юли, заяви държавната осведомителна организация " Белта ", представена от Медуза.
Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Министерство на вътрешните работи и Следственият комитет на републиката не споделят повече информация за арестуваните.
Но от Медуза напомнят, че на 9 август в Беларус ще се проведат идващите президентски избори, в които взе участие и Александър Лукашенко, който управлява страната от 1994 година
Изборната акция е съпроводена от солидни митинги и тормоз на претенденти за съпротива.
Преди дни на 24 юли Лукашенко, разговаряйки с военните, приказва за заплахата от уличните митинги, които пораждат същински войни.
„ Държавният секретар вярно сподели, че всевъзможни войни в този момент стартират с улични митинги, демонстрации, а по-късно с Майдани. На Майдана, в случай че няма наши хора (нямаме задоволително „ майданути “), те ще бъдат изтеглени в профил. Това са професионални военни, бандити, които са особено подготвени, основно в границите на ПМК по целия свят, и печелят огромни пари от провокации в избрани страни “, сподели президентът, напомня изданието.
През юни 2020 година Tut.by разгласява подборка от сходни истории за това по какъв начин в Беларус в навечерието на избори или митинги имаше известия за хванати бойци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР