Правописна грешка и неточни данни в електронните табели за градския

...
Правописна грешка и неточни данни в електронните табели за градския
Коментари Харесай

Правописна грешка и неточни данни на табелите на спирките в Пловдив

Правописна неточност и неточни данни в електронните табели за градския превоз на Пловдив привлякоха вниманието на жители. Надписът " Пловдивски унивирситет " да вземем за пример провокира оживени мнения в обществените мрежи и в града.

" Някой е позволил неточност. Смешно е, само че това не зависи от елементарните жители ", разясниха пловдивчани пред bTV,

От общината обясниха, че повода за казуса е бъг в системата, а не правописна неточност.

" Всички тези оперативни намеси, които се случват по няколко пъти дневно, несъзнателно могат да повлияят върху системата. Най-често тя доста бързо се самоизчиства, само че някой път остават такива " бъгове ", които в действителност би трябвало целеустремено да ги открием, с цел да ги изправим ", изясни Борислав Кръстев, шеф на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " -Пловдив.

Оказва се, че промяната и въвеждането на нови надписи се прави напълно ръчно. Прави се от админа на общинското дружество. Системата не има функционалност за автоматизирана промяна на правописа. Редактори се оказват жителите на Пловдив, които оповестяват за казуса по телефона.

Ден след снимането на табелата с правописната неточност надписът на електронното табло обаче е към момента същият. Същото се оказа и на спирка 402 насреща. Освен правописната неверна, системата не дава и информация за това след какъв брой време ще пристигна идващият рейс.

Оказва се, че три години след старта на електронната система към момента забележителен брой рейсове от градския превоз не са свързани с нея. Някои водачи пък съзнателно саботирали работата ѝ, като не се чекират при прекосяване през съответната спирка, изясняват от общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР