Право на всеки народ е да живее в свободна държава.

...
Право на всеки народ е да живее в свободна държава.
Коментари Харесай

Захариева се срещна с опозиционната лидерка на Беларус Тихановска

Право на всеки народ е да живее в свободна страна. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на пред опозиционния беларуски водач Светлана Тихановска. Двете се срещнаха по време на GLOBSEC конференцията в Братислава.

"В тежките моменти през днешния ден точно дами като нея поведоха борбата за народна власт. Държавите от Европейски Съюз би трябвало недвусмислено да поддържат беларуския народ и да покажат взаимност с него. Ще не преставам да бъда тясно ангажирана със събията в Беларус и да проследявам по какъв начин се развива обстановката там ", разяснява Захариева.

Пред Тихановска тя е споделила, че българският дипломат в Минск Георги Василев е връчил нота на Министерство на външните работи на Беларус с решението на българското Министерство на външните работи да го отзове за съвещания.

"Това е знак на взаимност с нашите сътрудници Полша и Литва, откакто Беларус изиска от тях да понижат състава на задачите на двете страни и те отзоваха посланиците си. Подобни решения взеха и други страни от Европейски Съюз. Призоваваме още един път управляващите в Минск за неотложно и абсолютно освобождение на всички политически пандизчии и всички арестувани по време на мирните митинги, за бързо и дейно следствие на случите на полицейско принуждение и за започването на действителен народен разговор с опозицията, с последна цел организирането на нови, свободни и почтени избори, в сходство с демократичните условия на белоруския народ ", изясни още Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР