Правнукът на съветският диктатор Йосиф Сталин - Селим Бенсаад, отправи

...
Правнукът на съветският диктатор Йосиф Сталин - Селим Бенсаад, отправи
Коментари Харесай

Правнукът на Сталин иска ексхумация на тялото му

Правнукът на руският деспот Йосиф Сталин - Селим Бенсаад, насочи молба към предстоятеля на Руската православна черква патриарха Кирил да бъде съдия на полемиката за нуждата тялото на Сталин да бъде заровено още веднъж, заяви " Свободна Европа ". Писмото на Бенсаад до патриарха е оповестено в изданието " Блокнот ".

Правнукът твърди, че Сталин би искал да бъде заровен на Новодевичето гробище до втората си жена Надежда Алилуева. Освен това той желае тялото на прародител му да бъде ексхумирано, за да се ревизира хипотезата, че е бил токсичен.

Бенсаад показва, че се е обърнал към съветския патриарх, защото е уверен, че неговият прародител е бил набожен човек. Той споделя още, че желае да подари на президента Владимир Путин икона, принадлежала на Сталин.

След гибелта на Сталин през март 1953 г. тялото му е било положено в мавзолея на Червения площад, а през 1961 година, след разобличаването на култа към личността, е погребан до стената на Кремъл.

Дядото на Бенсаад - огромният наследник на Сталин, Яков Джугашвили, е умрял по време на Втората международна война в немски плен. Дъщерята на Яков Джугашвили - Галина, се е омъжила за алжиреца Хосин Бенсаад, а Селим е техен наследник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР