Правна рамка в ЕСЗащитата на данните и правилата за противодействие

...
Правна рамка в ЕСЗащитата на данните и правилата за противодействие
Коментари Харесай

Юристи с дебат за рисковете от изкуствения интелект

Правна рамка в Европейски Съюз
Защитата на данните и разпоредбите за противопоставяне на дискриминирането

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев ще взе участие във конгрес “Приложение на изкуствения разсъдък в другите публични сфери - вероятности и рискове”.

Събитието е част от програмата на Седмицата на правото, която катедра “Правни науки” на Икономическия университет във Варна провежда с политици и адвокати. Радев ще показа работата на европейските институции за основаването на правна рамка, която да контролира приложението на изкуствения разсъдък в другите сфери.

“През последните години изкуственият разсъдък се трансформира в област от стратегическо значение и основен мотор на икономическото развиване. С напредъка на технологиите обаче изникват и доста въпроси за социално-икономическия резултат, провокации от правно и етично естество”, разяснява Емил Радев.
Той напомни, че сега на равнище Европейски съюз тече усилена работа по подготовка на законодателство в региона на изкуствения разсъдък.

“То би трябвало да отговори на потребностите на жителите и бизнеса, само че и ценене на европейските полезности, правила и културни желания, както и високите стандарти за поверителността, отбраната на данните и разпоредбите за противопоставяне на дискриминацията”, уточни още Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР