Правителството започва процедура за търсене на концесионери за на плажовете Несебър-юг,

...
Правителството започва процедура за търсене на концесионери за на плажовете
Несебър-юг,
Коментари Харесай

Търсят концесионери за Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас и Росенец

Правителството стартира процедура за търсене на концесионери за на плажовете

" Несебър-юг ", " Слънчев бряг-север ", " Росенец-север " и " Свети Влас-болницата ", оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Целта на държавното управление е с новите концесии да се обезпечи водно избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравно и здравно ослужване и санитарно-хигиенното поддържане.

Минималното годишно концесионно възнаграждение на плажовете е както следва:

за " Несебър-юг " - 247 497 лева без Данък добавена стойност, за " Слънчев бряг-север " - 1 375 662 лева без Данък добавена стойност, за " Росенец-север " - 8 975 лева без Данък добавена стойност и за " Св. Влас-болницата " - 54 006 лева без Данък добавена стойност.

Размерът на заплащането е избран според методиката за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове на Министерски съвет.

Срокът на концесията е 15 години.

Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразени с решение на държавното управление от 2016 година за одобряване на минималните критери при осъществяване на процедура за търсене на концесионери.

През пролетта беше оповестена процедура за концесионер на плажа " Росенец-север ", който се намира покрай " морските сарай " на Ахмед Доган, само че и двете компании показали интерес се отказали. По-късно през лятото се направи втори опит, при който сумата от 48 000 лева бе понижена на 11 553 лева, само че и тогава не съумяха. Коментира се, че неуспехите се дължат на 370 метровата дължина на плажната линия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР