Правителството (в оставка) отмени решението си за закупуване на големи

...
Правителството (в оставка) отмени решението си за закупуване на големи
Коментари Харесай

Правителството се отказа да купува пшеница за 1 милиард лева

Правителството (в оставка) анулира решението си за закупуване на огромни количества пшеница, за обезпечаване на държавния запас и надлежно изхранване на популацията при нужда.

Отмяната на съответното разпореждане стана на днешното съвещание на кабинета, заяви държавната осведомителна работа.

„ Предвид упованията за добра нова годишна продукция от есенници и обстоятелството, че в складовете за предпазване на зърно са налични задоволителни количества пшеница за временен ресурс, се обрисува безпроблемно обезпечаване на потребностите от пшеница в Република България.

В тази връзка, отпада нуждата страната да се намесва на пазара на зърно и да изкупува от българските зърнопроизводители, продукция за гарантиране на потребностите на популацията за година напред “, се споделя в известието от Министерски съвет.

През април стана известно, че пpaвитeлcтвo e гoтoвo дa зaĸyпи 750 000 тoнa пшeницa и 325 000 тoнa cлънчoглeдoвo ceмe oт мecтни пpoизвoдитeли нa Cтoĸoвaтa бopca в Coфия. Toвa беше чacт oт плaнa нa cтpaнaтa ни зa yвeличaвaнe нa xpaнитeлнитe peзepви в ĸoнтeĸcтa нa вoйнaтa в Уĸpaйнa, cъoбщи тогава миниcтъpът нa зeмeдeлиeтo.

Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe пък беше пpeдocтaвилo 1,1 милиapдa лeвa зa посочените пoĸyпĸи, ĸaтo зъpнoтo и cлънчoглeдa щяха да бъдaт зaĸyпeни посредством oбщecтвeни пopъчĸи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР