Правителството в Лондон бе обвинено, че не взема на сериозно

...
Правителството в Лондон бе обвинено, че не взема на сериозно
Коментари Харесай

Обвиниха Борис Джонсън за жегите на Острова, причината

Правителството в Лондон бе упрекнато, че не взема на съществено невижданата гореща вълна в страната, на фона на предизвестията, че жегата може да вземе жертви, заяви Франс прес.

В петък метеорологичната работа на Англия за първи път издаде предизвестие " червен код " за рискови жеги, които съставляват " риск за живота ". То важи за на следващия ден и вдругиден, когато температурите може да надвишават 40 градуса по Целзий.

Вчера министър-председателят в оставка Борис Джонсън обаче пропусна спешно съвещание по въпроса на " Даунинг стрийт " 10, с цел да се сбогува с другари в извънградската си резиденция в Чекърс, северозападно от Лондон.

А през днешния ден вицепремиерът Доминик Рааб, също реакционер, наподобява, се пошегува с тематиката. " Разбира се, има препоръки, които са израз на здрав разсъдък: пийте вода, избягвайте слънцето в най-горещите часове и се мажете със слънцезащитни кремове, ето такива неща ", сподели Рааб. След което добави: " Ние обаче би трябвало да се радваме на слънцето. " Рааб също така се разгласи против плануваното затваряне на учебни заведения поради жегата.

Това изявление на английския вицепремиер му навлече рецензии от страна на метеоролози и здравни специалисти.

" Това не е един прекрасен безоблачен ден, когато човек може да си постави малко слънцезащитен крем, да излезе и да отиде да плува или да яде на открито. Става въпрос за мощни горещини, които биха могли да причинят гибелта на хора, тъй като са доста жестоки ", предизвести Трейси Никълс от Парамедицинския лицей.

Кметът на Лондон, Садик Хан от опозиционната Лейбъристка партия, посъветва хората да употребяват градския превоз единствено при " безспорна нужда ".

Според прогнозите температурата в английската столица може да надвиши 40 градуса.

Историческият връх на острова в този момент е 38,7 градуса, измерени в Кембридж, Източна Англия, на 25 юли 2019 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР