Правителството в Берлин обмисля да отмени привилегиите, предоставени на бившия

...
Правителството в Берлин обмисля да отмени привилегиите, предоставени на бившия
Коментари Харесай

Отнемат привилегиите на Шрьодер. Берлин бесен на флирта с Путин

Правителството в Берлин обмисля да анулира привилегиите, предоставени на някогашния канцлер, социалдемократа Герхард Шрьодер, който е доближен на съветския президент Владимир Путин, съобщи Франс прес, като се базира на немския министър на финансите Кристиан Линднер.

" Немислимо е със средства на данъкоплатците да се дава разполагаем офис на Шрьодер ", сподели министърът. Той напомни, че Шрьодер е отказал да се отдръпна от управителни постове в няколко съветски компании и да осъди съветската инвазия в Украйна и сподели, че държавното управление би трябвало да работи в сходство с този отвод на някогашния канцлер.

В качеството си на някогашен началник на немското държавно управление Шрьодер има право на няколко офиса в Народното събрание, както и на средства за личния състав в тях. Тази привилегия коства на данъкоплатците 400 000 евро на година.

" Бивши титуляри на висши постове, които са в този момент на страната на незаконни държавни управления, не могат да разчитат на държавна поддръжка ", споделя Линднер.

Привилегиите, предоставени на Шрьодер, могат да бъдат понижени по време на идните диспути за бюджета за 2023 година

Шрьодер към този момент беше лишен от почетни звания от няколко немски града и даже има апели за отстраняването му от социалдемократическата партия. Той се трансформира в проблематична фигура даже за държавното управление на канцлера Олаф Шолц, на който беше наставник.

Миналата седмица в изявление за " Ню Йорк таймс " Шрьодер съобщи, че няма никакво намерение  да се отхвърля от мандатите си в съветски компании и че ще го направи единствено в случай че Москва прекрати газовите доставки за Германия. Тогава той сподели, че не има вяра в сходен сюжет.

Бившият канцлер е ръководител на комитета на акционерите в компанията " Северен поток " и ръководител на надзорния съвет на " Роснефт ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР