Правителството търси отговор на въпросите на Европейската комисия за борбата

...
Правителството търси отговор на въпросите на Европейската комисия за борбата
Коментари Харесай

Председателят на Асоциацията на банките не вижда драма в по-ниска граница за плащанията в брой

Правителството търси отговор на въпросите на Европейската комисия за битката със сивата стопанска система и събираемостта посредством мярката за заплащанията в брой – допускам това е една от реакциите на кабинета. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов пред Българска национална телевизия.
Според Андронов от намаляването на тавана би трябвало да се тормозят 30-те % компании в сивия бранш и „ евентуално дребен процент” от тези компании ще излязат от сивата стопанска система. Като знам каква е изобретателността на българина, ще би трябвало много време „ калибриране” на мярката, с цел да проработи, посочи банкерът, който добави, че някой би трябвало да следи дали се прескача бъдещата граница за заплащане в брой и най-релевантният вид е да се желае информация от банките, само че те нямат сега такава единна система и надлежно ще има съществено в допълнение натоварване.
Андронов уточни и, че в действителност на елементарните хора извънредно рядко им се постанова да заплащат в брой огромни суми. Аз самият в последните 6 месеца нямам по-голямо заплащане в брой от 300 лв., сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР