Правителството следва да бъде достоверно в страната си и в

...
Правителството следва да бъде достоверно в страната си и в
Коментари Харесай

Кючуков: Вече не може да бъде съставено достоверно правителство

Правителството следва да бъде правдиво в страната си и в чужбина. У нас може да бъде формирано такова, само че при тези условия то не може да бъде правдиво. Това сподели дипломатът Любомир Кючуков за " Денят онлайн ".

По думите му в България съществува политическа рецесия. " Факт е, че отсъства непоклатимост и най-малко за нас не се вижда положително решение през призмата на доверието. То беше изгубено от политиците и правосъдната система. Общественото мнение е несъмнено от думата отвращение ", счита той.

Относно обстановката в Северно Косово някогашният посланик показа, че на локалните избори едвам 3% е била изборната интензивност. " За решаването на косовския проблем има 1+2 казуса - признаването на Косово, статута на сръбските общини, както и участието на Косово в интернационалните организации. Европейски Съюз ултимативно наложи приемането на съглашение за стъпки към нормализиране връзките сред Сърбия и Косово. В последното съглашение Сърбия направи доста отстъпки - искаше единствено общността им да получи внушителен статут, само че това не се извършва. Затова реакцията на Съединени американски щати беше извънредно остро ", съобщи Кючуков. И добави, че има признаци, че войната в Украйна стартира да провокира преосмисляне на методите. А украинската контраатака ще наложи нови териториални параметри, към които да се търси спокойно решение.

Според него напрежението в Косово ще продължи, само че няма да се стигне до война. По тематиката с президентските избори в Турция Кючуков смята, че Ердоган владее цялата страна и разумно не е изгубил властта си. " Той стана световен фактор по въпросите в района. Ердоган е състезател, който не може да бъде подценяван ", безапелационен е дипломатът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР