Правителството ще предложи за министър на отбраната проф. Тодор Тагарев,

...
Правителството ще предложи за министър на отбраната проф. Тодор Тагарев,
Коментари Харесай

Правителството ще предложи Тодор Тагарев за министър на отбраната

Правителството ще предложи за министър на защитата проф. Тодор Тагарев, заяви „Дневник“. По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков разгласи, че ще изиска оставката на досегашния министър Стефан Янев (от квотата на „Продължаваме промяната“), като тя ще бъде гласувана на изключително съвещание на Народното събрание във вторник.

Тагарев, който беше длъжностен министър на защитата през 2013 година в кабинета на Марин Райков, водеше договарянията по съдружното съглашение в бранш защита. През 2016 година бе назначен за шеф на Института по защита, само че година по-късно е освободен от Стефан Янев, който по това време е длъжностен боен министър.

В неделя Янев разгласява фейсбук статус, в който „предупреди“ за оставката си, както и за бъдещи решения на държавното управление, които не са в полза на България и даже са рискови за страната. Според Янев се търсело министър на защитата, който да е „по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи при определянето на българския политически дневен ред, в това число във връзка с военната сфера и решенията, които се взимат там“. Янев упрекна в безредица и „тежка неадекватност“ държавното управление.

В понеделник министър председателят Кирил Петков разгласи, че ще изиска оставката на Янев, тъй като „нито един министър не може да води външна политика през фейсбук“.

Тагарев е приключил Висшето военновъздушно учебно заведение „Георги Бенковски“. През 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“, а през 1994 година – Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. В интервала септември 2009 – септември 2010 година е консултант на министъра на защитата. От 2005 до 2008 година е член на Борда за проучвания и технологии на НАТО и народен представител в неговия панел „Системни разбори и проучвания“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР