Правителството ще положи усилия да поднови договора с Азерската компания

...
Правителството ще положи усилия да поднови договора с Азерската компания
Коментари Харесай

Правителството ще положи усилия да поднови договора с Азерската компания за газ


Правителството ще постави старания да възобнови контракта с Азерската компания за газ, тъй че страната ни да може да получи по-евтини количества.

Това заяви министър председателят Кирил Петков по време на годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал ".

Според него войната в Украйна е предиздвикала България в действителност да се замисли от зависимостта и да огледа сериозно към енергийната самостоятелност. Има дни, в които България разчита 100% на съветски газ, добави Петков.

Той още веднъж насочи рецензии към основния прокурор, като регистрира, че е блокирана работата на Министерство на вътрешните работи по следствие за възможни нарушавания на „ Булгаргаз “ от предходното управление.

Според премиера тактиката на Русия във войната с Украйна е и това да показва зависимостта на Европа от съветските енергийни доставки.

Вчера от „ Булгаргаз “ изиска близо 60% нарастване на цената на газа за идващия месец.

Председателят на КЕВР съобщи, че през последните дни цените на международните пазари, от които зависи и цената на природния газ у нас, се успокояват. Той добави, че в случай че през днешния ден е трябвало да се подаде заявката, скокът щеше да е с към 30%.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР