Правителството ще отпусне спешна финансова помощ от 200 000 лева

...
Правителството ще отпусне спешна финансова помощ от 200 000 лева
Коментари Харесай

Помагаме с 200 000 лв. на Албания след опустошителното земетресение

Правителството ще отпусне незабавна финансова помощ от 200 000 лв. на Албания поради опустошителното земетресение.

Средствата са в границите на бюджета, избран за помощ за развиване, и ще бъдат утвърдени на утрешното съвещание на Министерския съвет.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева организира телефонен диалог с и.д. министър на външните работи на Албания Гент Цакай, който благодари за изразената подготвеност избавителни екипи на Министерство на вътрешните работи да се включат на място в издирването на затрупани хора.

Цакай осведоми министър Захариева за организацията на избавителните интервенции.

По предписание на външния ни министър в българското посолство в Тирана е образуван спешен щаб, като дипломатите ни са в непрекъсната съгласуваност с останалите задачи на Европейски Съюз в страната, както и с албанското външна министерство.

До момента български жители не желали подпомагане нито в посолството, нито в ситуационния център на Министерство на външните работи.

Нашите сънародници може да се свързват непрекъснато с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906, както и в ситуационния център на Министерство на външните работи на телефон 948 2404.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР