Правителството ще отпусне еднократна помощ от 1512 лв. на 450

...
Правителството ще отпусне еднократна помощ от 1512 лв. на 450
Коментари Харесай

МС отпуска еднократни помощи за пострадалите от ураганния вятър на 4 ноември

Правителството ще отпусне еднократна помощ от 1512 лева на 450 семейства, потърпевши от ураганния вятър и проливните дъждове в областите Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна. Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на съвещанието на кабинета.

" Правителството работи редовно и настойчиво за възстановяване живота на хората и на бизнес средата в България ", разяснява той.

С друго решение ще бъде несъмнено мястото на националния СТЕМ център, който е основен за подготовката на учителите и тимовете по математика и информатика, естествени науки, технологии и предприемачество в системата на образованието.

СТЕМ-центърът ще се намира в София техпарк, в непосредствена непосредственост до суперкомпютъра, с цел да може учителите и учениците да се възползват оптимално от неповторимата научна и иновационна среда в София техпарк.

" Това е методът, по който ние отговаряме на нестабилната политическа среда в България ", уточни Денков.

Гледайте онлайн тук или на



На съвещанието се чака кабинетът да разиска и одобри още Годишен отчет за положението на националната сигурност през 2022 година Доклад за касовото осъществяване на държавния бюджет и на главните индикатори на консолидираната фискална стратегия за деветмесечието на 2023 година също е част от дневния ред на съвещанието.

Правителството се чака да утвърди и спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2023 година, предопределени за компенсиране на осъществените от родителите разноски за месец юни т.г. за развъждане и образование на децата, които не са признати в общински ясли или детски градини заради липса тук-там.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР